≫ 

Obdukcija pokazala zbog čega je fudbaler Dinama iz Bukurešta umro tokom meča (VIDEO)

Fudbaler Dinama iz Bukurešta imao je uvećano srce što je uzrokovalo nepravilan ritam i srčani udar, otkrio je doktor koji je učestvovao u obdukciji nesrećnog Kamerunca

  • 12
Patrik Ekeng, smrt fudbalera, Dinamo Bukurešt Foto: AP/Tanjug

Rezultatom obdukcije utvrđeno je da je fudbaler Dinama iz Bukurešta, Kamerunac Patrik Ekeng (26), koji je preminuo tokom utakmice protiv Vitorula, imao uvećano srce, što je potvrdio lekar iz Kameruna, koji je na zahtev porodice prisustvovao obdukciji.

- Primetio sam uvećano srce, a za sportiste ta hipertrofija znači predispoziciju za nepravilan ritam i srčani udar - rekao je doktor Abdo Salem i dodaju da se još čekaju laboratorijski nalazi.

Nesrećni fudbaler je ušao na teren sa klupe i posle samo 7 minuta u igri pao je na teren sam na centru igrališta. Samo se srušio, izgubio svest i nažalost, više se nije dizao.

Pomoć mu je ukazana na samom terenu, ali je brzo prevezen u bolnicu gde su se lekari sedamdeset minuta borili za njegov život, ali su na kraju samo mogli da konstatuju smrt.

Ekeng je pre dolaska u Dinamo, za koji je igrao od ove sezone, branio boje Kordobe, Lozane, Le Mana i Kanona iz Jaundea u rodnom Kamerunu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eee

    9. maj 2016 | 20:24

    Kako covjek moze da primijeti da mu je uvecano srce koji suposledice uvecanog srca?

  • ljubiša

    10. maj 2016 | 09:03

    Uvećano srce ima svaki sportista,tz.Sporsko srce,glupo obrazloženje....

  • Matić

    10. maj 2016 | 08:25

    Neka mu bog dušu oprosti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA