NEUNIŠTIVI!!! Čelsi sa penala na krovu Evrope, Minhen u suzama! (VIDEO)

Fenomenalni Didije Drogba doneo "plavcima" istorijsku titulu šampiona Evrope!

  • 0

Bajern - Čelsi 1:1 - penalima 3:4

(Miler 82 - Drogba 88)

Stadion i gledalaca: "Alijanc arena" (66.000)              Sudija: Pedro Proensa (Portugalija)

BAJERN (4-2-3-1): Nojer - Lam, Boateng, Timoščuk, Kontento - Švajnštajger, Kros - Roben, Riberi (od 97. Olić), Miler (od 86. Van Bujten) - Gomez

ČELSI (4-3-2-1): Čeh - Bosingva, Kejhil, David Luiz, Kol - Mikel, Lampard, Bertran (od 74. Maluda) - Kalu (od 85. Tores), Mata - Drogba

Ovi momci su neuništivi!!! Čelsi je sa "devet života" ispisao fudbalsku istoriju i prvi put od postanka je šampion Evrope! Doneli su Londonu prvu titulu prvaka Evrope i postali 22. različiti evropski pobednik u istoriji takmičenja. Savladali su Bajern na njegovoj "Alijanc areni" posle penala i neverovatnog meča, a Didije Drogba je od danas fudbalski besmrtnik!

"Plavci" su odneli ušati pehar Bajernu ispred nosa, sa njegovog terena, ispred njegovih navijača, na jedan neverovatan način. Bili su daleko lošiji rival, ali kao i protiv Barselone, isplatila im se apsolutna defanziva. Posle gola Tomasa Milera u 82. minutu, bili su na ivici provalije. Sve je bilo spremno za veliko nemačko slavlje. Međutim, fenomenalni Didije Drogba imao je "nešto da kaže". Još jednim istorijskim golom, napadač Čelsija je u 87. minutu o’ladio "Alijanc arenu". Posle kornera, on je nebeski skočio i zakucao loptu pod prečku Nojerovog gola. I to iz prve prilike Čelsija na meču?! Iz prvog kornera! A Bajern ih je do tada imao čak 17 i nije znao kako da ih iskoristi.

Sve su "plavci" izdržali do kraja! Umalo da Drogba postane i tragičar, kada je u 95. minutu napravio penal nad Riberijem. Ali, ni to nije bilo dovoljno Bajernu! Prepotentni Roben je katastrofalno šutirao i dozvolio Čehu da mu odbrani jedanaesterac. E, taj šok Bavarci nisu mogli da prežive!

Na penal-lutriji protiv Reala imali su sreće, ali večeras ih je ona napustila. Čelsi je nadoknadio ono što je izgubio protiv Mančester junajteda pre četiri godine. Nije ih poremetio ni promašeni penal Huana Mate. Ivica Olić  i Bastijan Švajnštajger "pali" su na penal-ruletu, a onako kako i dolikuje - Didije Drogba bio je neumoljiv s bele tačke i postao je najveća legenda u istoriji kluba!

Konačno je imperija Romana Abramoviča zavladala i Evropom. Milijarde su se isplatile, ali sve bi to bilo nedovoljno da nema Didijea Drogbe. On je sinonim Čelsijevog osvajanja Evrope. On i trener Roberto di Mateo. Ađutant je postao general! Uspeo je ono što nisu Murinjo, Hidink, Skolari, Anćeloti, Viljaš Boaš... Doneo je Abramoviču dugo čekanu krunu, a ovaj će ga valjda nagraditi novim ugovorom.

Di Mateo je pokazao šta znači italijanski trener u fudbalu. Za njegov "katanaćo" ove sezone, makar u Ligi šampiona, niko nije našao rešenje. Ni strašna Barsa, ni moćni Bajern. Doveo je "plavce" do najvećeg uspeha jedinim mogućim načinom -totalnom defanzivom!

TOK MEČA

3:4 - Didije Drogba je odveo Čelsi na krov Evrope! Bajern u suzama, Drogba među fudbalskim bogovima!

3:3 - Švajnštajger je pogodio stativu! Čelsi ima penal za titulu! 

3:3 - Ešli Kol je pogodio! Sada smo opet na početku! 

3:2 - Čeh je odbranio Oliću! Drama se nastavlja!

3:2 - Lampard je fantastično pogodio. Probio je Nojera!

3:1 - Golman Nojer i pogađa penal! Ovaj čovek stvarno nije normalan!!!

2:1 - Luiz pogađa za Čelsi!

2:0 - Gomez pogađa skoro pa rutinski. Neodbranjiv šut centarfora Bavaraca!

1:0 - Nojer brani Huanu Mati! Čudesan je golman Bajerna!

1:0 - Lam pogađa! Promašio je protiv Reala, ali nije protiv Čelsija. Kapitensko srce!

Penali će 10. put u istoriji takmičenja odlučiti šampiona Evrope!

119. minut - Igrači su na izmaku snaga... Svi čekaju penale. Ako pogledamo u istoriju, Bajern je imao više sreće na penalima od Čelsija. Bavarci su 2001. osvojili titulu posle penal-serije protiv Valensije, Čelsi je 2008. izgubio krunu upravo posle slabijeg izvođenja penala protiv Mančester junajteda.

112. minut - Opet odlična šansa za Bajern! Čeh je bio savladan, ali je Gomez loše zahvatio loptu i promašio skoro prazan gola.

108. minut - Strašna prilika za Bajern! Olić je promašio gol sa pet metara... 

Kraj prvog produžetka! Bajern je šokiran! Imali su titulu u džepu, ali ih je Drogba presekao. Potom je umalo Drogba postao tragičar, ali ga je pretekao Arjen Roben, koji je mlako šutirao penal i proslavio Petra Čeha. 

103. minut - Luda minhenska noć se nastavlja. E, ovo je već meč dostojan finala Lige šampiona. Lam je intervenisao ispred Drogbe. Čelsi je došao do daha.

100. minut - Fudbaleri Bajerna su u šoku! Tempo je totalno splasnuo. Pa, koliko to Čelsi ima života?

94. minut - Brani Čeh! Živu loptu uhvatio je golman Čelsija, Arjena Robena! Neverovatna utakmica u Minhenu! Problemi Bajerna se nastavljaju. Povređen je Riberi i mora da ustupi mesto Oliću!

93. minut - Penal za Bajern! Drogba je sapleo Riberija, ali čini se da je Proensa prestrogo dosudio penal!

GLEDAĆEMO PRODUŽETKE! Posle prilično dosadnih 80 i kusur minuta, usledilo je deset minuta za infarkt. Bajern je zasluženo poveo preko Milera, ali je svemogući Drogba izjednačio iz prve prave prilike Čelsija na utakmici... Još 30 minuta bitke za evropsku krunu.

93. minut - Slobodnjak za Čelsi na 20 metara od Nojerovog gola, u poslednjem minutu sudijske nadoknade...

88. minut - ŠOK!!! 1:1! Čelsi je izjednačio iz prve prave prilike na meču! Posle prvog kornera, Didije Drogba je nebeski skočio u petercu Bajerna i udarcem glavom zakucao loptu u mrežu Bavaraca. 

86. minut - Izlazi strelac jedinog gola Tomas Miler, a ulazi Danijel van Bujten. Hejnkes pojačava odbranu i skok igru.

86. minut - David Luiz, vidno iznerviran zbog primljenog gola, pravi grub faul nad Robenom i dobija žuti karton.

85. minut - Reaguje Di Mateo automatski, ali čini se da mu neće mnogo pomoći uvođenje Toresa umesto Kalua...

82. minut - GOOL!!! Bajern vodi 1:0, Tomas Miler je strelac. Eksplodirala je "Alijanc arena"! Miler je ostao sam na drugoj stativi i udarcem glavom zatresao mrežu Čelsija. Bajern zasluženo vodi i nalazi se pred osvajanjem evropske krune. 

81. minut - Žuti karton za Ešlija Kola zbog prekršaja nad Tomasom Milerom. Prilično korektan meč što se tiče discipline. Tek po jedan žuti kartona na obe strane.

78. minut - Nova promašena prilika Bavaraca. Lopta je nekako došla do Milera na drugoj stativi. Zasmetao mu je Ešli Kol i mladi Nemac je traljavo šutirao pored gola...

76. minut - Novi korner za Bajern. Čak 15. po redu! Rival nije imao nijedan...

74. minut - Prva izmena na meču. Di Mateo uvodi Maludu umesto neprimetnog Bertrana. Ubrzo je Čelsi imao još jednu polupriliku, ali je Nojer bio oprezan.

73. minut - Prva prilika za Čelsi u drugom poluvremenu! Drogba je prošao po levom krilo, ubacio pred gol Nojera, ali je Kontneto intervenisao u poslednje momentu.

70. minut - Kros je strahovito šutirao iz punog trka, lopta je išla u gol, ali je Kejhil izblokirao udarac. Potpuna dominacija Bajerna. Čini se da Bavarci previše dižu loptu, jer Kejhil i Luzi zaista dominiraju u skok igri.

68. minut - Totalna ofanziva Bajerna. Štoperi domaćeg tima su na centru, a gotovo ceo vezni red je na dvadesetak metara od gola Petra Čeha. Čelsi zasad odoleva, ali čini se da plešu po ivici ambisa. Čak 13. korner za Bajern! Ubrzo i 14.

64. minut - Riberi šutira sa ivice šesnaesterca, ali ni ovoga puta nema uspeha. Šalje loptu pored gola. Čelsi poptuno bezopastan u drugom poluvremenu. Drogba ne dobija lopte, Kalu je odsečen, a Matu čim primi loptu napadaju po trojica Bavaraca.

62. minut - Bajern je imao i deseti korner, ali kao i kod prethodnih devet, nije ozbiljno pripretio...

58. minut - Roben je šutirao, ali u blok. Čini se da je bio sebičan jer je mogao da odigra dupli pas sa Gomezom...

54. minut - Bajern je postigao gol, ali mu je poništen! Posle šuta Robena, lopta se odbila do Riberija koji ju je iz nedozovoljene pozicije poslao u mrežu "plavaca".

50. minut - Bajern još ofanzivniji nego u prvom poluvremenu. Plešu oko šesnaesterca Čelsija, ali im nedostaje završnica.

48. minut - Bajern je imao kontru 3 na 2, ali je Roben oklevao sa dodavanjem i na kraju samo korner...

46. minut - Očekivano: bez izmena na poluvremenu. Razumljivo jer su oba trenera u suštini zadovoljni. Hejnkes jer je njegov tima bolji i gol Čelsija visi u vazduhu, a Di Mateo jer njegovi izabranici nisu primili gol i vrebaju šansu iz kontri. Uostalom i jedni i drugi nemaju širok izbor igrača na klupama... Tu su: But, Van Bujten, Usami, Pranjić, Petersen, Rafinja i Olić (Bajern), odnosno Tarnbul, Fereira, Romeu, Esijen, Tores, Staridž i Maluda (Čelsi)

KRAJ PRVOG POLUVREMENA: Bajern je daleko bolji rival, ali Čelsi veruje u recept kao protiv Barselone. Nadaju se šansi koju neće promašiti. Bavarcima samo gol nedostaje da krunišu bolju igru. Imaju 60 odsto posed lopte, imali su sedam kornera, imali su dve, tri šanse i desetak polu-prilika. Imali su 296 tačnih dodavanja, naspram Čelsijevih 136. Sve Bavarci imaju, osim postignutog gola...

42. minut - Šansa utakmice! Opet je Gomez bio u prilici. Sjajno ga je proigrao Miler, Gomez se oslobodio Kejhila i imao samo Čeha ispred sebe, ali je šutriao preko gola...

39. minut - Još jedna odlična prilika za Bajern. Riberi je šutirao, ali je ispalo da je asistirao Gomez na drugoj stativi, koji je bio sam, ali je loše primio loptu i šansa je prokockana. Bajern je bolji rival i sve češće "seva" oko gola Petra Čeha. Bajern ima neverovatan procenat od 90 odsto talnih pasova na meču, za razliku od Čelsijevih 76 odsto. Bavarci su od početka meča imali 171 tačan i 18 netačnih paseva.

38. minut - Prvi udarac Čelsija u okvir gola Bajerna. Kalu je pokušao udarcem iskosa, ali je Nojer na visini zadtka.

36. minut - Sjajna prilika za Bavarce! Posle prelepog centaršuta Kontenta, Miler je uhvatio volje sa desetak metara, ali nije bio precizan. Možda i najbolja prilika na meču.

35. minut - Nova prilika za Bajern. Riberi je šutirao sa distance, ali pored gola...

33. minut - Prvi udarac Čelsija ka golu Bajerna. Mata je šutriao iz slobodnjaka sa dvadesetak metara, ali je debelo prebacio gol.

32. minut - Roben je pokušao iz voleja, ali pravo u Čeha. Za Holanđanina je ovo već četvrta prilika u meču.

28. minut - Roben je pokušao iz slobodnog udarca sa 27 metara, ali je pogodio u živi zid. Bajern ima mnogo više loptu u svom posedu,  ali defanziva Čelsija funkcioniše dobro. Za pola sata igre, "plavci" nisu imali nijedan udarac na gol rivala.

21. minut - Sjajna prilika za Bajern! Najbolja u meču! Posle solo prodora, Roben je šutirao sa desetak metara, a Čeh nogom izbio u korner.

18. minut - Korner za Bajern, Roben je šutirao, ali je izblokiran i opet sledi udarac iz ugla. Čeh boksuje u aut, a posle prilike Gomeza, sledi i treći korner za Bavarce. Nemački tim za sada mnogo konkretniji i agresivniji. Ali, Čelsi je sličan recept primenio i protiv Barse,

12. minut - David Luiz se ni na sekund ne odvaja od Marija Gomeza. Brazilac igra flastera na sjajnom golgeteru, ali je ovaj ipak uspeo da zapreti kada je umakao Luizu i na centaršut Riberija šutirao glavom preko gola.

9. minut - Lopta više u posedu igrača Bajerna. Kros i Švajni diriguju igrom i traže pukotinu u bloku "plavaca". Riberi i Roben za sada bez učinka...

6. minut - Čeh je morao da izleti na dvadesetak metara i izbije loptu u aut, jer mu je prekratku vratio Bosingva...

5. minut - Prvi udarac na gol. Šut Švajnštajgera je izblokirao Kejhil i lopta je otišla u korner. Ubrzo i drugi pokušaj Bavaraca. Kros je šutirao pored gola posle povratne lopte Švajnštajgera.

3. minut  - Švajnštajger dobija žuti karton zbog igranja rukom. Čelsi će se izgleda fokusirati na kontre, Bajern na posed lopte i prodore po krilima...

POČELO JE!

Fudbaleri 11 različitih nacionalnosti će se naći u prvim postavama. Najviše je Nemaca (8), slede Englezi (3), Francuzi (2), državljani Obale Slonovače (2) i po jedan Ukrajinac, Holanđanin, Čeh, Portugalac, Brazilac, Nigerijac i Španac.

Navijači Čelsija sjajno pariraju Nemcima na tribinama. Oko 20.000 "plavaca" je na tribinama i za sada su čak i glasniji od domaće publike.

Pre sedam godina, Bajern i Čelsi su igrali u četvrfinalu Lige šampiona. Iz tog tima "plavaca" danas su na terenu Čeh, Lampard i Drogba.

Pored titule, Čelsi juri i plasman u Ligu šampiona. Samo pobedi im garantuje i dogodine igranje u elitnom takmičenju, jer su u engleskom prvenstvu završili kao šestoplasirani.

Jup Hejnkes je izveo očekivan sastav. Vezista Timoščuk se preselio na mesto štopera, koje mu ipak nije strano jer je nekoliko puta u sezoni igrao u srcu odbrane. U prvoj postavi se našao i Tomas Miler, a Kros je prešao u manevar sa Švajnštajgerom.

Poznati su i sastavi za koje su se treneri odlučili. Strateg Čelsija Roberto di Mateo je napravio jedno veliko iznenađenje. Od prvog minuta će zaigrati malo poznati Rajan Bertran. Ovaj 22-godišnjak je u karijeri odigrao samo 13 mečeva za "plavce". Biće podrška Lampardu i Mikelu na sredini terena, ali se preptostavlja da ga je Di Mateo gurnuo zbog brzine koju poseduje, kako bi sačuvao Arjena Robena.

Bajernu nedostaju tri suspendovana igrača (Badštuber, Alaba  i Gustavo), Čelsiju čak četvorica (Teri, Ivanović, Meireleš i Ramireš).

Jup Hejnkes može da postane tek četvrti trener koji je sa dva različita kluba bio šampion Evrope. Pre njega su to uspeli Ernst Hapel, Otmar Hicfeld i Žoze Murinjo.

Bajernova peta ili Čelsijeva prva evropska kruna! Bajern može da postane tek treći tim koji je na svom terenu osvojio Ligu šampiona, Čelsi igra svoje drugo finale od kada je Roman Abramovič napravio imperiju na "Stamford bridžu".

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA