≫ 

Partizan osvojio Kup posle 5 godina: Jovanović i Vlahović srušili Javor! (VIDEO) (FOTO)

Duel na stadionu Metalca obeležio je i prekid zbog bakljade navijača Partizana, koji su u drugom poluvremenu pogodili Mažićevog pomoćnika Đurđevića

  • 77

Partizan je spasio sezonu!

Trofej Kupa vratio se u vitrine kluba iz Humske posle pet godina, a tamo su ga uneli Marko Jovanović i Dušan Vlahović, strelci u finalu protiv Javora, koje je pripalo crno-belima rezultatom 2:0.

>>> Navijači Partizana vređali sudiju Mažića! (VIDEO)

To je 13. pehar kupa u istoriji za Partizan i prvi u ligi samostalne Srbije koji je neki tim osvojio bez primljenog gola!

Javor je bio vrlo dobar u Gornjem Milanovcu, ali je platio ceh neiskorišćenim šansama. Tragičar Ivanjičana bio je Ivan Josović, koji je promašio dva "zicera", i tako "pomogao" Beograđanima da lakše dođu do željenog rezultata.

Duel na stadionu Metalca obeležio je i prekid posle bakljade navijača Partizana, koji su u drugom poluvremenu pogodili Mažićevog pomoćnika Đurđevića.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

>>> Tuča navijača Partizana u Milanovcu na finalu Kupa! (VIDEO) (FOTO)

Partizanu je, pored pehara, pripala i nagrada za osvajanje Kupa u iznosu od 10 miliona dinara. Trofej kapitenu Saši Iliću uručio je novi selektor naše reprezentacije Slavoljub Muslin.

- Ispostavilo se da nam broj 13 nije bio baksuzan - rekao je posle meča jedan od junaka Partizanovog trijumfa i strelac prvog gola Marko Jovanović, aludirajući na broj titula u drugom po vrednosti takmičenju.

- Osvojili smo ga i presrećan sam zbog toga. Ne mogu da kažem da smo spasili sezonu, ali smo osvojili jedan trofej što je jako bitno - dodao je.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Što se same utakmice tiče, Partizan je bio bolji, pokazao je više i zasluženo se našao na pobedničkom postolju.

Sem uvoda meča, Beograđani su nametnuli svoj ritam i stezali obruč oko gola Javora. Crno-beli su do vođstva došli u 36. minutu, kada je Mihajlović (a ko bi drugi?) asistirao iz kornera, a Jovanović se sjajno odrazio u petercu, nadskočio Milovića i savladao Đogatovića.

Ipak, pre tog trenutka, Javor je imao šansu utakmice kad se Josović našao potpuno usamljen na drugoj stativi, takođe posle kornera, i ali je promašio čitav gol.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Isti igrač je na samom startu drugog poluvremena bio još bliži da postigne gol, ali ni tada nije imao sreće, jer mu je Šaranov "ušao u šut", što ga je omelo da bolje izvede završni udarac, pa je umesto mreže pogodio stativu.

Partizan je, sem te dve krizne situacije, prilično sigurno kontrolisao meč, koji je sredinom drugog poluvremen sudija Mažić prekinuo zbog incidenata na tribini na kojoj su se nalazili navijači Partizana. Mažić je najpre stopiro igru zbog dimne zvese od baklji, a onda je igrače uputio ka tunelu, kada se njegov pomoćnik Đurđević požalio da je pogođen u glavu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Tek kada je čovek od najvećeg autoriteta za Grobare, Saša Ilić, reagovao i urazumio navijače, strasti su se smirile i meč je mogao da se nastavi. Epilog prekida: meč je bio produžen devet minuta.

Do kraja smo gledali uzaludne pokušaje igrača Javora da ugroze Šaranova, i stalnu kontra pretnju Partizana i, na kraju, gol za trijumf i tačku na finale u režiji tinejdžera Dušana Vlahovića, koji je u međuvremenu zamenio Božinova. Mladom napadaču je preostalo samo da se "pokloni" posle idealnog centaršuta još jednog rezerviste Alena Stevanovića.

Partizan - Javor 2:0

(Jovanović 36, Vlahović 90+7.)

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

 

Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

>>> Starleta Tamara Đurić bodri Partizan u finalu Kupa! (FOTO)

Stadion: Metalca u Gornjem Milanovcu

Sudija: Milorad Mažić

PARTIZAN: Šaranov, Vulićević, Jovanović, Gogua, Bogosavac, Everton, Brašanac, Golubović, Ilić, Mihajlović, Božinov.

JAVOR: Đogatović, Gajić, Milović, Crnomarković, Miletić, Ađuru, Docić, Đokić, Stojaković, Josović, Dražić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor tv Grobar

    11. maj 2016 | 21:02

    Хвала вам црно бели . НАПРЕД ПАРТИЗАН

  • U normalnim fudbalskim zemljama

    11. maj 2016 | 20:35

    Pogodjen sudija. Kraj i 3:0 za Javor

  • Звезда

    11. maj 2016 | 18:48

    Утешни, намештени трофеј. Много је рађено да комшије дођу до финала, да се ништа не препусти случају. Знају Нишлије. Спартаку на лавору нису могли ништа,0:0.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA