≫ 

Za istoriju: Bačka ušla u Superligu!

U poslednjem kolu, ekipa Spasoja Jelačića, ponizila Donji Srem

  • 16

Pre samo tri sezone ekipa Bačke iz Bačke Palanke takmičila se u trećoj ligi, a od naredne sezone igraće u elitnom društvu srpskog fudbala!

Tri kola pre kraja, Bačka je i teorijski obezbedila plasman u Superligu, i to kako, pobedom nad nekadašnjim superligašem Donjim Sremom rezultatom 6:0!

Pored tima koji predvodi trener Spasoje Jelačić, u najviši rang se već plasirao lider prvoligaškog karavana Napredak iz Kruševca, posle samo jedne sezone provedene u tom društvu.

Svesni da će im pobeda pred svojim navijačima obezbediti istoriski uspeh i prvi plasman u elitu, igrači Bačke, predvođeni kapitenom i bivšim reprezentativcem Srbije Veseljkom Trivunovićem, krenuli su jako od starta, a epilog angažovane, agresivne i efikasne igre su šest golova za koje su zaslužni strelci Mladen Galić (tri gola), Miroslav Bjeloš (dva gola) i Nemanja Ilić.

S obzirom na to da je kapacitet stadiona Bačke 3000 mesta, i da trenutno ne ispunjava uslove za takmičenje u najvišem rangu, ostaje da ledbi pitanje da li će meštani Bačke Palanke naredne sezone u svom gradu gledati Zvezdu, Partizan, Vojvodinu...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pf...

    14. maj 2016 | 20:02

    Tako je to kad se igra srcem a ne zbog para..samo napred momci...

  • Mare

    14. maj 2016 | 20:40

    Backa-srpski Lester

  • Srpski Tesla

    15. maj 2016 | 00:06

    Ima mala organizovana grupa,ali mi Palančani svi volimo svoj grad i klub i verujte da će stadion biti pun na svakoj utakmici a atmosfera vruca i prava fudbalska.Sto se tice delija i grobara, biće kao i svugde po malim sredinama, navijaće za Bačku svaku utakmicu sem kad bude igrala sa Zvezdom odnosno Partizanom.Ja to lično ne shvatam jer ne mogu da volim ni jedan beogradski klub kao svoj grad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA