≫ 

TEO KONAČNO OSVOJIO EVROLIGU! Posle drame i produžetka CSKA srušio Obradovićev Fener!

Fenomenalna utakmica u Berlinu pripala je ekipi CSKA

  • 42

Malo je reći da je u Berlinu odigrano fenomenalno finale Evrolige!

Posle tri uzastopne eliminacije u polufinalu, konačno su se sve kockice poklopile košarkašima CSKA, koji su pobedili Fenerbahče i osvojili titulu šampiona Evrope!

CSKA - Fenerbahče 101:96 (22:20, 28:10, 23:16, 14:30, 18:30)

Najefikasniji bio je De Kolo sa 22 poena, ujedno i MVP, a sjajni Miloš Teodosić je upisao 19 poena, sedam asistencija i pet skokova. Hajns je dodao 15 poena, a ključne poene postizao je Hrijapa (10).

Na drugoj strani je briljirao Dikson, pogotovo u završnici, 17 poena je ukupno ubacio, a Datome, Judo i Antić po 16. Bogdanović je meč završio sa šest, a Kalinić sa tri poena.

Prednost od 21 poena ruske ekipe je prokockana i u završnici je Fenerbahče ponovo oživeo, izborivši produžetak.

Ovo je prva titula za "armejce" od 2008. godine, a ukupno sedma u istoriji kluba.

STATISTIKA MEČA

Printskrin: Euroleague.net Printskrin: Euroleague.net

Posle vrlo izjednačene prve četvrtine obeležene jakim odbranama, CSKA je nagazio - i do kraja poluvremena stigao do rezultatskog plusa od 20 poena (50:30).

Razigrao se Teodosić, prenosio je to na saigrače, a Fenerbahče je izgubio koncept igre. Za to vreme su Higins i De Kolo gradili prednost.

Morale su neke stvari da se menjaju u nastavku u ekipi Željka Obradovića. Veliki problem i dalje su pravil slobodna bacanja Jana Veselog, koji je pogodio prvi put tek iz devetog pokušaja na utakmici.

KLJUČNI DETALJI DRAME U ČETVRTOJ ČETVRTINI

Sredinom odlučujuće četvrtine, Fener uspeva da smanji prednost CSKA na osam poena, a u tim momentima je Voroncevič zaradio petu ličnu grešku.

Hrijapa je potom postigao jako važnu trojku kojom je vratio dvocifrenu prednost, ali je na isti način odgovorio Datome. Usledio je faul nad Antićem koji je pogodio oba slobodna bacanja, a Hajns je uspeo iz reketa da postigne važne poene.

Judo se dobro snašao posle promašaaja Kalinića za trojku, a onda je CSKA izgubio loptu da bi Dison pogodio trojku na 3:25 do kraja. Itudis je zvao tajm-aut jer je prednost njegove ekipe bila samo tri poena.

Nakon tajm-auta su prokockane šanse na obe strane, dok nije Dikson pogodio "flouter" za 79:78.

Higins potom promašuje trojku, a na drugoj strani Hajns pravi blokadu, i več na drugoj strani Teodosić pasom o zemlju upošljava De Koloa ispod koša za 81:78. Obradović je momentalno tražio tajm-aut.

Fenomenalni Diskon odmah pogađa trojku preko Hajnsa za izjednačenje za potpuni delirijum u Mercedes Benc areni! Posle novog tajm-aut, ovaj put Itudisa, De Kolo pravi grešku prilikom prodora, i Hajns prvi faul u najpogrešnijem momentu.

Slukas je pogodio oba slobodna bacanja na 20 sekundi do kraja, da bi na 1.9 Hrijapa ispravio posle promašaja, za 83:83! Judo je pokušao da pogodi sa distance, ali je bio neprecizan.

PRODUŽETAK

Diskon otvara trojkom, ali odgovara CSKA serijom 5:0, koju prekida Bogdanović u poslednjoj sekundi napada. Odličan je bio Teodosić, uposlio je Hajnsa, ali je ponovo Judo izašao na kraj na drugoj strani.

Obradović je poludeo zbog odluke da se nad Slukasom ne sudi faul, lopta je pripala igračima CSKA, a De Kolo je kao furija završio poalganjem za +3 za njegovu ekipu. Novi tajm-aut, posle kog Datome dodaje Judou za lepo zakucavanje.

Posle slobodnih bacanja CSKA, Fener je izgubio loptu nakon poslednjeg konakta Slukasa sa loptom.

Dug napad završen je Hajnsovim ispravljanjem promašaja De Koloa, a onda je Hrijapa zabeležio blokadu, a na plus sedam je odveo De Kolo posle penala.

Turska ekipa je uzvratila trojkom, ali je posle faula Teodosić bio precizan sa penala.

Na sedam sekundi do kraja Datome pogađa trojku, no posle novog faula De Kolo pogađa opet sa penala, i to su bili poslednji poeni u Berlinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zare DS1989

    15. maj 2016 | 21:21

    Kralj Teo!!!

  • jivanczbg

    15. maj 2016 | 23:37

    Nisu mi jasni ljudi koji su veceras navijali za Fener, jeste da ima nasih igraca da je trener nas civek, ali bre ne mogu da navijam za turski tim, godinama unazad su predodredjeni da osvoje titulu , samo zato sto je sponzor njihov, ali im se neda i nadam se da nece jos dugo da im se da, sve bi da kupe i EP i SP, i EL i EK, kad su domacini jedino tad igraju kosarku e pa ne ide to tako. Bravo btaci Rusi, svaka cast Teoooo, vidimo se uskoro u Zvezdi, nadam se !!!!!!!

  • Ultras72

    15. maj 2016 | 21:21

    Napred Teo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA