Božović otvoreno o Vučiću, Kosovu u UEFA, kafani, koga želi da izbegne na žrebu za LŠ...

Trener crveno-belih pričao o mnogim aktuelnim, ali i nekim neobaveznim temama

  • 62

Miodrag Božović je u intervjuu za Danas govorio o mnogim aktuelnim temama posle produžetka ugovora i osvajanja titule šampiona. Jedna od njih bio je premijer Aleksandar Vučić, takođe i prijem Kosova u UEFA i FIFA, ali i neke neobavezne teme poput toga šta voli da jede i pije, kao i koju pesmu naručuje u kafani.

Na pitanje da li se plaši da ne bude skandiranja ''Grofe, odlazi'' u slučaju neuspeha u kvalifikacijama, trene Zvezde kaže da mu je kofer uvek spreman.

- Ne plašim se. Posao nas trenera je takav. Kofer je uvek spreman i nikada ne kupujem garderobu za sledeću sezonu. Znači kratki rukavi, pa ako se dočekaju dugi - kupiću ih.

>>> Božović otkrio koje igrače želi iz domaće lige!

- Prebrzo smo počeli priču o igranju u LŠ. Možda nekom velikom srećom i uspevom. Objektivno, još uvek nismo spremni za evropsku elitu, ali ćemo pokušati najbolje što umemo. Bliža je Liga Evrope, ali da budem sasvim iskren i to će biti jako teško.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Otkrio je i koji klub ne želi u žrebu za kvalifikacije.

- Molio sam Boga pred kvalifikacije za Ligu Evrope da to ne bude samo Kairat i baš njega smo dobili. Sada na žrebu za Ligu šampiona bih voleo da izbegnemo Olimpijakos, ali ima tu još opasnih klubova.

Upitan da li uspeh Zvezde ima veze sa podrškom premijera Aleksandra Vučića, Grof je odgovorio:

FOTO TANJUG / SRĐAN ILIĆ FOTO TANJUG / SRĐAN ILIĆ

- Svi govore o tome. Znam da je premijer navijač Zvezde, ali on je ujedno i predsednik Vlade koja mora da vodi računa i o drugim segmentima života, pa zašto ne i o sportskim klubovima čiji je navijač. Verujem da je Vučiću u dubini duše drago što je Zvezda šampion, a što se tiče pomoći ja to nisam osetio - rekao je Miodrag Božović, koji je istakao da od Vučića nije dobio čestitku, niti je s njim nazdravljao uz šampanjac zbog osvojene titule.

- Nisam nazdravljao s njim. Nisam dobio ni čestitku. Ne znam zašto. Teško mi je da vam dam bilo kakav precizan odgovor - poručio je Božović.

On je još jednom upozorio da će biti pakleno teško ući u Ligu šampiona, ali i u Ligu Evrope.

Aktuelna tema je i prijem Kosova u UEFA I FIFA, a Božović smatra da je to odluka političkog trenutka.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

- To vam je po principu: Jači kači. To je politička odluka aktuelnog trenutka. Vidite da i SAD dolazi sa raketama na Baltik, a onda šalju poruke da zapravo Rusija preti. Mi smo mali igrači za ovako globalne utakmice. Mi se jednostavno ne pitamo i tako je i sa prijemom Kosova u fudbalske institucije.

Takođe, trener Zvezde ne veruje da je moguće uskoro očekivati regionalnu ligu?

- Ne očekujem da se to skoro desi. Pre svega zbog bezbednosti. Takmičarski sam siguran da bi ona opravdala razmenu kvaliteta, kao što je to vidljivo u košarci. Ovo naše područje je i dalje trusno, Pogledajte šta se dešava u Srpskoj, Skoplju, Podgorici, Zagrebu. Tu sada nema mesta regionalnoj fudbalskoj normalnosti.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Kada je u pitanju rešenje za srpski fudbal i klubove, Grof veruje da je to privatizacija.

- Privatizacija je možda temelj za stabilnost fudbalskih klubova, jer suludo je da očekujete pomoć od države. Kaa je gazda tu, onda je to sasvim drugačije. U tom smislu imamo pozitivan primer Čukaričkog. Sa druge strane napadi na funkcionere Partizana pokazuju da kada se ne zna čiji je klub onda svako traži svoju veliku ulogu da bi realizovao svoje interese.

Privatizacija ili akcionarska društva, to je rešenje za naše klubove, pa i za Zvezdu i Partizan.

Da li ste spremni da u takvoj situaciji uložite novac u akcije Zvezde?

- Nisam o tome razmišljao, a i nemam ja te pare - poručio je Božović.

Grof je novinaru tokom intervjua otkrio da mu je omiljena kafanska pesma ''Svilen konac'', da se vozi klupskim opelom, da ne voli bučna mesta i da u večeri uživa kada je na meniju jagnjetina, ali može da bude i riba i vino.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    18. maj 2016 | 10:32

    Božoviću care! Sve ti je jasno, i u politici, fudbalu i svemu ljudskom. To su pravi Srbi iz Crne Gore.

  • Zvezdas

    18. maj 2016 | 12:15

    Grof doktor

  • GP

    18. maj 2016 | 12:40

    Grofe, bre, ne vredjaj ljudsku inteligenciju. Svi u Srbiji znamo ko je Vucic i da vas zestoko pomaze. Inace bi sada igrali kvalifikacije za ulazak u PLS.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA