≫ 

PETARDA U ČAČKU: Het-trik Kataija za slavlje Zvezde i revanširanje Borcu (VIDEO)

Crveno-beli završavaju sezonu neporaženi na gostovanjima

  • 39

Poslednje gostovanje u sezoni za fudbalere Crvene zvezde bilo je oduživanje Borcu za probleme koje je pravio crveno-belima.

Borac - Crvena zvezda 1:5

(Zorić 74 - Maslać 19, autogol, Katai 36, 45, 75, Orlandić 90+2)

Borac je eliminisao crveno-bele iz kupa pre nekoliko meseci rezultatom 5:1, a ekipa Miodraga Božovića se upravo tim rezultatom revanširala čačanskoj ekipi.

Ova zaostala utakmica je protekla u znaku Aleksandra Kataija, koji je zabeležio het-trik, i stigao do ukupno 20 golova ove sezone i preuzeo drugo mesto na listi najboljih strelaca od igrača Partizana, Valerija Božinova. I dalje je prvi Vijeira sa 21 pogotkom.

Ono što je ostalo nejasno je u kakvom su stanju Damjan Le Talek i i Marko Grujić - Francuz je primio lekarsku pomoć na terenu tokom prvog poluvremena, a Grujić je zadobio jedan jak udarac i na poluvremenu je zamenjen.

BORAC: Bajić, Tanasin, Maslać, Krstić, Kostić (od 84. Obradović), Balabanović, Petraci, Zec, Zorić, Jovanović, Vujaklija (od 35. Bangura, od 46. Adžović).

Klupa: Vukmirović, Obradović, Drašković, Bangura, Mišić, Propadalo, Adžović.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman, Petković, Rendulić, Luković, Ibanjez, Donald, Le Talek (od 67. Ristić), Srnić, Grujić (od 46. Plavšić), Katai, Vijeira (od 79. Orlandić).

Klupa: Stanković, Cvetković, Anđelković, Edson, Ristić, Plavšić, Orlandić.

Sudija: Robert Kip Čepegi

Najavljeno je u Beogradu da je vreme da se crveno-beli oduže Borcu, a s druge strane je i Milorad Kosanović poslao najjaču postavu na teren.

Već na početku je pripretio Borac, ali je Kahriman bukvalno spasio crveno-bele intervencijom. Od tog momenta su se njegovi saigrači rastrčali, ali su do vođstva stigli posle prekida.

Slobodan udarac izveo je Luis Ibanjez, a ispred gola se najbolje snašao Le Talek, mada je Maslać pored njega poslednji dodirnuo loptu.

Usledio je period mirne igre, sve do varnica nakon što je Maslać oborio Grujića i sukobio se sa Donladom.

Finiš poluvremena pripao je Kataiju, koji je posle previše ležernog loba postigao dva gola u razmaku od devet minuta.

Prvo je završio akciju posle duplog pasa sa Petkovićem, da bi naredna akcija bila još lepša: Grujić šalje pas do Srnića, a ovaj je glavom sa strane spušta pravo na volej Kataiju, za 3:0. Svega nekoliko sekundi kasnije je napadač bio u prilici za het-trik, ali je pokušaj glavom bio neprecizan.

Sve do 75. minuta nije bilo ničeg epohalnog na terenu. U jednom napadu Zorić se odlično snašao ne nasevši na ofsajd zamku, poveo po levoj strani i iz vrlo oštrog ugla pod prečku pogodio mrežu Kahrimanovog gola

Ta radost Borca trajala je kratko, jer je već u sledećem napadu posle odlične lopte Plavšića Katai kompletirao svoje het-trik.

U zaustavnom vremenu Zvezda stiže do tog rezultata koji je bio u korist Borca pre nekoliko meseci na Marakani, a to je bilo rezerviste Petra Orlandića.

Crveno-bele očekuje prijateljski meč u Gračanici u četvrtak, a u subotu poslednji meč na stadionu "Rajko Mitić" protiv Radničkog iz Niša, kada će se i proslaviti titula.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko iz mase...

    18. maj 2016 | 19:23

    I nemojte slučajno Kataia da pozovete u reprezentaciju...

  • Grobar do groba

    18. maj 2016 | 20:19

    Nije mi jasno zasto Katai nije u repki. Muslin obavezno da ga naknadno pozove, decko kida kako igra cele ove sezone.

  • Дејан

    18. maj 2016 | 21:13

    Катаи- наследник Шестића а и Шестић није играо за репрезентацију...нажалост

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA