≫ 

MUSLIN UVODI REVOLUCIJU U SRPSKOM FUDBALU: Klupske podele neću da tolerišem!

Novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije potpisao je ugovor i prvi put se zvanično obratio javnosti na konferenciji u Staroj Pazovi

  • 24

Slavoljub Muslin od danas je i zvanično promovisan za novog selektora fudbalske reprezentacije Srbije, a prvo okupljanje igrača zakazao je za ponedeljak u 12 časova. Posle parafa na ugovor, medijima se prvo obratio novi predsednik FSS Slaviša Kokeza.

- Dobili smo selektora koji ima visoku reputaciju, kvalitetan u poslu kojim se bavi i pre svega ima veliki autoritet. FSS i tim koji vodim daće sve od sebe da obezbedi jedinstvenu podršku. Da vratimo svi zajedno kult reprezentacije. Bez jedinstva i sloge to će biti dosta teže - rekao je Kokeza.

>>> Muslin otkrio zašto nije zvao Kataija u reprezentaciju Srbije

U tom tonu je nastavio i Slavoljub Muslin, koji je istakao da navijačke podele neće biti tolerisane.

- Zahvaljujem se predsedniku i rukovodstvu FSS, ali ovo je i velika obaveza, tako to svi treba da shvate. Srećan sam, znam da me očekuje veliki rad. Dolazim u trenutku kad reprezentacija nije išla na tri velika tekmičenja.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Jedina reč koja mi sada dolazi je jedinstvo, da ne gledamo ko je odakle, iz kog kluba, da svi sarađujemo u cilju uspeha reprezentacije.

- Kada sam rekao da su vrata za sve otvorena, nisam mislio samo na igrače već i za sve koji mogu da pomognu. Zamolio bih da se ne delimo na klupske boje nego da svi zajedno pomognemo reprezentaciji.

Muslin je otkrio i ko će mu biti pomoćnici u stručnom štabu.

- Kstrajić, Filipović, Radiša Ilić i Marko Stojanović, koji će biti zadužen za fizički spremu, a pomoćnik je i Sergej Gurenko - rekao je Muslin.

Muslin je istakao i da nema ništa protiv da mu ovo bude poslednji trenerski posao.

- Potpisao bih da mi ovo bude poslednji trenerski posao, ali da traje dugo.

Foto: Profimedia/Zuma Press - News Foto: Profimedia/Zuma Press - News

Novinare je interesovalo i šta je cilj u naredne tri utakmice i da li je imperativ u narednom ciklusu plasman na Mundijal ili stvaranje igre i tima.

- Može i jedno i drugo da se ostvari, nekad se igra zaboravi a pamti rezultat. Kao i u klubovima, radiću na tome da stvaram za budućnost, a da se uporedo sa napadom na rezultat podmlađuje ekipa i stručni kadar.

Kada je u pitanju cilj na tri prijateljske utakmice, Muslin kaže:

- Vazan je i rezultat jer rezultat vraća veru u reprezentaciju. Prvi cilj je da upoznam sve igrače, drugi da dam priliku debitantima, kojima ću dati veću šansu u prvoj utakmici.

- U svakoj utakmici da svima pokažemo želju, da to svi vide, navijači takođe, pa ćemo onda polako ugraati ekipu. Prema tome, pokušaću svima da dam šansu da vidim kako to funkcioniše, da vidim jednu opštu sliku - zaključio je novi selektor Srbije.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    22. maj 2016 | 14:55

    Nije Muslin kriv sto mi nemamo igrace koji ce da trce i da se bore za svaku loptu.Neki igraci i nece da igraj za reprezentaciju,jednstavno ih ne zanima.Sa babama nemoze da se igra fudbal.

  • Vojvoda

    22. maj 2016 | 13:02

    Bravo Musline... tako i treba dok nosimo grb SRBIJE nema tu sta da traze zvezda..vojvodina..partizan...novi pazar ili bilo koji klub... Samo tako mozemo u rusiju za 2god. Pozdrav i zivela srbija

  • Milivoje vrati se

    22. maj 2016 | 15:38

    Kakav kvalitet, covek promenio 20 klubova?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA