Najlepša hostesa Rolan Garosa nam je pričala kako se bori protiv bahatosti gledalaca (FOTO)

Da bi sva pravila imala svoje "humano" i lepo lice, brinu se elegantno odevene hostese VIP protokola, među kojima se Džesika izdvaja po svom šarmu, ljubaznosti, strpljenju i pažnji

  • 9
Foto: Vuk Brajović Foto: Vuk Brajović

Gren Slem turniri, a naročito Rolan Garos – prostorno ubedljivo najmanji od preostala 3 nezvanična teniska šampionata sveta koji se odigravaju tokom sezone – su veoma složene logističke i protokolarne operacije, koje se – i pored opsežnih priprema i organizacije – po svojoj uspešnosti često mere gestovima jedne osobe.

Specijalno za Telegraf iz Pariza, Vuk Brajović

Svakome ko je nekada pristutvovao ovakvom masovnom događaju veoma je jasno koliko je važno biti priseban, smiren, predusretljiv, odmeren. ali ujedno i autoritativan i odlučan – jer i jedna pogrešna osoba na važnom mestu može izazvati domino efekat, i iskomplikovati ili upropastiti dugo planirani boravak gosta ili zvanice.

Već 42 godine, jedan od zaštitnih simbola Vimbldona je stjuard u VIP ložama, Dejvid Spiring, prepoznatljiv po svom modifikovanom teksaškom šeširu – koji je na samoj granici modnog kodeksa najvažnijeg slema sezone. Zbog nepoštovanja istog, pedantni organizatori su prošle godine iz VIP protokola odstranili nikog drugog nego aktuelnog šampiona Formule 1, lokalnog idola Luisa Hemiltona.

Na Rolan Garosu, etiketa i stil se poštuju i prate, doduše nešto manje nego na centralnom terenu Vimbldona, ali možete da budete sigurni da će neka “slobodna interpretacija” imidža za posmatranje najboljih igrača i igračica belog sporta biti pravovremeno upućena "na ostav".

Uz to, na Rolan Garosu je strogo zabranjeno snimanje sadržaja koji se odvijaju na terenu, a u nekim zonama (poput medijske) i obedovanje.

Foto: Guliver/Julian Finney/Getty Images Foto: Guliver/Julian Finney/Getty Images

Da bi sva ova pravila imala svoje "humano" i lepo lice, brinu se elegantno odevene hostese VIP protokola, među kojima se Džesika izdvaja po svom šarmu, ljubaznosti, strpljenju i pažnji.

Po ovim karakteristikama je poznata i među svojim kolegama, koji su je nezvanično proglasili za najbolju među najboljima.

- Ovde sam već nekoliko godina, i svaki put doživim najinteresantnije stvari - prenosi nam ljupka mulatkinja.

- Naravno, ima raznih ljudi, od krajnje učtivih i pristojnih, koji vas tretiraju kao člana porodice, do onih koji se bahate i pokušavaju najneverovatnije da bi ušli u neku zonu, domogli se nekog mesta i na njemu se održali.

- Prošle godine, jedan gospodin je, sa svojom tročlanom svitom, insistirao da ga je lično pozvao francuski ministar sporta da uđe na VIP ulaz. Kada smo utvrdili da on zapravo ni ne zna njegovo pravo ime, pretio je diplomatskim skandalom. Ispostavilo se da je u pitanju bio rođak nekog bivšeg igrača, koji je preporuku za ovu "foru" dobio od nekog kome je jednom, ko zna kada, ovaj štos upalio.

- Jednom je čak jedna gospođa insistirala da je baka jednog od igrača, i morali smo da proveravamo sa njegovim timom ovu činjenicu. Ljudi se često potpuno pogrešno obuku za varljive meteorološke uslove koji prate turnir poslednjih godina, pa im tražimo dodatne komade garderobe ili ćebad, da se ne bi smrzli. Nažalost, tek koji dan poslednjih godina je letnje topao, pa žalim za onim godinama kada sam na televiziji pratila moj omiljeni turnir po lepom, sunčanom vremenu. Ipak, šta je, tu je, i sa zadovoljstvom mogu da kažem da veoma volim ovaj posao, i da svakog maja steknem brojne nove prijatelje iz celog sveta . sa velikim, ljupkim osmehom nas nagrađuje najlepša hostesa Rolan Garosa, Džesika – uz zvonki pozdrav:

Bienvenue à Roland Garros!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA