≫ 

Veselin Jevrosimović sportski funkcioner godine: Atletiku smo vratili naciji

Prvi čovek srpske atletike zasluženo među laureatima

  • 2

Sportski savez Srbije izabrao je Veselina Jevrosimovića za sportskog funkcionera godine.

Majsku nagradu, najveće društveno-sportsko priznanje, prvom čoveku Atletskog saveza Srbije uručio je Predrag Peruničić.

Prestižna nagrada, kada se pogleda učinjeno u 2015. godini, odlazi u prave ruke.

- Čestitam svim dobitnicima Majske nagrade. Ovo je velika čast za mene. Atletika je za vreme mog mandata osvojila 383 medalje, napravila 6 atletskih stadiona, atletsku dvoranu i u planu nam je izgradnja novih četiri stadiona i jedna dvorana. Hvala svima koji ste prepoznali kraljicu sportova kao dobitnika ove nagrade. Atletiku smo vratili naciji.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Celokupnu nagradu želim da doniram mladom džudisti za lečenje. Sredstva će uplatiti i Atletski savez Srbije i kompanija Komtrejd. Ovo su trenuci kada svi treba da se ujedinimo i budemo humani - porčio je Veselin Jevrosimović ovom prilikom.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

ATLETIKA MEĐU NAJSTABILNIJIMA U SRBIJI

Srbija i Beograd su dobili prvu atletsku dvoranu (započeta i završena u mandatu Jevrosimovića), što je verovatno najvažnija sportska infrastruktura poslednjih decenija.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Tokom 2015. i početkom ove godine, Srbija je bila naglašeno atletski aktivna.

Naša krovna organizacija, na čelu sa predsednikom Jevrosimovićem je ugostila prvog čoveka svetske atletike Sebastijana Koua, koji je bio gost tokom balkanskog skupa u Vršcu. Zajedno sa Sergejom Bubkom, Kou je posebno pohvalio rad srpskog saveza istakavši u intervjuu tada da je nikad jači, kada pogleda period mandata Jevrosimovića.

Foto: Petar Lazović Foto: Petar Lazović

Izgradnja staze u Kruševcu, odnosno početak gradnje modernog atletskog stadiona u Novom Pazaru, definitivno su stvari neophodne atletici koje će i ostati atletici u budućnosti.

Naravno, pripreme za Evropsko dvoransko prvenstvo su već u toku, organizovana je promocija po školama, a u subotu će se početi i sa javnim okupljanjima u centru Beograda, gde će naši atletičari promovisati događaj, koji je po nedavnim rečima Daneta Korice, najveći za Srbiju u poslednjih 50 godina.

Posebna je priča stabilnost saveza i mogućnost atletičari da obavljaju kvalitetne pripreme širom sveta. Od Crne Gore i Španije, do Južne Afrike.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Jevrosimović kao krunu svog učinka na čelu ASS vidi kandidaturu i dobijanje organizacije Svetskog dvoranskog prvenstva 2020. godine.

Uz Jevrosimovića nagradu za funkcionere godine dobili su i Goran Bojović, Miodrag Maslar i Siniša Jasnić.

(Telegraf.rs/D.U)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan Janković

    26. maj 2016 | 14:50

    Svaka čast,bivšem Sportisti...na zasluženoj Nagradi...Izvanredan Primer,za mnoge. BRAVO...

  • Raca

    26. maj 2016 | 14:43

    Svaka cast!!!! Veliki covek i gospodin! Naravno sad nam ostajeda cekamo ko ce od politicara da krene da se promovise i slika zahvaljujuci ovome sto je covek napravio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA