Žestoka kazna za Hrvatsku zbog ustaških povika!

Novčana kazna i dve utakmice bez publike za Vatrene

  • 21

FIFA nije imala milosti prema Hrvatskoj! Fudbalska reprezentacija te zemlje kažnjena je zboh ustaških pokliča navijača na prijateljskim mečevima protiv Izraela i Mađarske.

Hrvati će morati da plate 150.000 švajcarskih franaka i igraće dve utakmice pred praznim tribinama tokom kvalifikacija za SP u Rusiji.

Zvanično saopštenje prenosi 24 sata.hr.

- Disciplinska komisija FIFA, koja je kao svetska fudbalska organizacija nadležna za međunarodne prijateljske utakmice, donela je odluku o kažnjavanju Hrvatskog fudbalskog saveza sa 150.000 švajcarskih franaka te odigravanju sledeće dve utakmice bez publike.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Rigorozna kazna je donešena zbog "neprimerenog ponašanja" dela navijača na prijateljskim susretima protiv Izraela u Osijeku te protiv Mađarske u Budimpešti. Hrvatska bi tako u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine prve dve domaće utakmice, protiv Turske u septembru te Islanda u novembruove godine, trebala igrati bez podrške publike.

- Podsetimo, zbog Uefinih dosadašnjih kazni, Hrvatska je igrala bez publike protiv Italije i Bugarske u kvalifikacijama za Euro 2016. te će i kvalifikacije za Euro 2020. otvoriti još jednom utakmicom bez navijača. HNS je šokiran ovakvom odlukom Disciplinske komisije FIFA, te će nakon dobijenog obrazloženja odluke uložiti žalbu kako bi pokušao zaštiti interese hrvatske reprezentacije i pravih navijača Vatrenih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOZA ZEMUNAC

    27. maj 2016 | 17:46

    TAKO TREBA SA STOKOM.

  • ЦЗБГ

    27. maj 2016 | 17:50

    Страшна казна!!!!! Нама би лопте и стативе покупили за наредних 160 година...

  • Draškić

    27. maj 2016 | 21:10

    Bolesna i u zlu ogrezla nacija. Treba ustaše zbog očiglednoga ustaštva skroz izbaciti sa EP.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA