Milojko Pantić: Multietnička Zvezda je bila prvak Evrope, ova danas je za mene mrtva

Čuveni komentator zapaljivim izjavama iznenadio 25 godina posle Zvezdinog osvajanja Evrope

  • 64

Izgovorio je "Nebo se otvorilo" i ušao u legendu za sva vremena.

Sve što je pre i posle govorio Milojko Pantić, nekadašnji komentator RTS/RTB zaboravlja se, ali ne i čuvene reči kojima je prvi opisao eksploziju Zvezdinog stadiona, kada je bilo jasno da će crveno-beli preko Bajerna i lude završnice otići u finale Kupa evropskih šampiona, gde je nešto kasnije pobeđen Olimpik i osvojen pehar prvaka Evrope.

Sada, 25 godina kasnije, Milojko Pantić bez dlake na jeziku kaže da ga ova Zvezda ne zanima, već samo ona koju je kao komentator državne televizije pratio ka osvajanju Evrope 1991. godine.

- Multietnička Zvezda je postala prvak Evrope i sveta. Sastavljena od Crnogoraca, Makedonaca, muslimana, Hrvata i naravno Srba. To je ta Zvezda, koja je kao simbol srpstva osvojila svet.

Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

- Danas je Zvezda nacionalistički klub. Ja sam odavno rekao da je Zvezda mrtva kao klub.

Milojko se seća "one" Zvezde.

- Zvezda je imala selekciju igrača iz cele Jugoslavije, to je paradoks koji danas ljudi ne razumeju - objasnio je Milojko Pantić za nedeljnik Ekspres.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZVEZDAŠ

    28. maj 2016 | 10:56

    E Moj Milojko i dan danas se naježin na ono ,,NEBO SE OTVORILO" Ali za razliku od tebe ja i danas skoknem do LUČANA, IVANJICE,ČAČKA,SUBOTICE Itd iako imam 56 g. Moja želja je da u ZVEZDI igraju samo najbolji nebitno kako se zovu i odakle dolaze al u ovakvoj finansiskoj situaciji to je zasad teško,jer najbolji koštaju najviše.Zvezda polako staje na svoje noge i nadam se da će u skorije vreme vratiti na stare staze slave.poz.za sve ZVEZDAŠE !

  • grobar do koske

    28. maj 2016 | 10:05

    zvezda je bila simbol one Yuge, a ova danas je SRAMOTA SRbije, sto zbog raznih mahinacija, izlaziranoj i namestenoj "tituli", sto po aboliranim "legendama: tvorzicu, blokezi, coksu..koji to svakako nisu..!!!

  • ☆☆☆

    28. maj 2016 | 11:06

    A danas nemamo igrače sa crnogorskim,makedonskim,hrvatskim pasošem? Imamo i druge strance...u čemu je tvoj problem Milojko? Postao si jako veliki kontraš..jedan od onih koji će uvek pljuvati...Ne čudi što takvi kao ti,Karleuša i slični podržavaju istu političku partiju.Zaduženi ste da lupate gluposti i pljujete sve što je srpsko.Ne znam šta očekuješ,da dovedemo sad nekog Prosinečkog iz Dinama? Da i mi platimo 10 mil Dinamu za nekog igrača? Sram te bilo..prolupao si.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA