ŠOK ZA ŠPANCE: Gasol razmatra da ne ide u Rio zbog zika virusa! (VIDEO)

Tridesetpetogodišnji košarkaš upozorava da je situacija ozbiljna

  • 0
Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Bojazan zbog virusa zika koji preti odlaganju Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru postoji i u redovima košarkaškog šampiona Evrope, reprezentacije Španije.

Oko 150 vodećih svetskih stručnjaka za javno zdravlje, među kojima i veliki broj bioetičara, navelo je u pismo objavljenom na Internetu da je rizik od infekcije virusom zika prevelik da bi OI mogle bezbedno da se održe.

Najiskusniji košarkaš Pau Gasol nije isključio mogućnost da ne učestvuje na predstojećim Igrama, upravo zbog najnovije informacije.

>>> Đokovićev stav o odlaganju Olimpijskih igara: A što ne pričamo o ljudima u Brazilu?

- Najvažnija stvar je zdravlje, i sportista i svih navijača koji dolaze u Rio. Mi u reprezentaciji se informišemo i razgovaramo međusobno, ali i sa drugim košarkašima. Situacija je ozbiljna, i u toku je debata u kojoj se izražavaju mnoge sumnje - rekao je Gasol u izjavi za "El Pais" i dodao:

- Nadam se da će olimpijski komiteti i Svetska zdravstvena organizacija izaći u javnost sa izveštajima o opasnostima u Brazilu.

SZO je ranije pozvala sve trudnice da ne putuju na područja gde je prisutan virus zika, uključujući Rio de Žaneiro, a svim drugima savetuje da se na sve načine zaštite od ujeda komaraca i da koriste zaštitu pri seksualnim odnosima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA