≫ 

Već ima rezultat za zlato u Londonu, i sad svet navija da mu se dozvoli nastup u Riju! (VIDEO)

Svetski rekorder nije izgubio nadu, pogotovo pošto je utvrđeno da proteza od karbonskih vlakana ne donosi značajnu prednost u odnosu na sportiste bez invaliditeta

  • 0
Foto: Guliver/Francois Nel/Getty Images Foto: Guliver/Francois Nel/Getty Images

Markus Rem, paraolimpijski šampion u skoku udalj, mogao bi da postane drugi sportista u istoriji koji bi kao paraolimpijac nastupio na Olimpijskim igrama.

Svetski rekorder nije izgubio nadu da skače u Rio de Žaneiru, pogotovo nakon poslednje studije u kojoj je obrazloženo da mu proteza od karbonskih vlakana ne donosi značajnu prednost u odnosu na sportiste bez invaliditeta.

Šampion Nemačke je postavio svetski rekord od 8.40 metara na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu atletičara sa invaliditetom. Upravo taj rezultat bi mu doneo zlato na Igrama u Londonu 2012. godine.

Naučnici su zaključili da su skakači sa protezom u nepovoljnom položaju kod u delu trčanja, ali i da je njihov skok efikasniji.

- Nije stvar u medaljama. Želim da prestavljam paraolimpijski sport. Još se nadam da ću učestvovati na Olimpijskim igrama u Riju. Nije ustanovljeno da proteza donosi prednost i to je ono što me raduje -  izjavio je Rem.

Ukolio Nemcu odbore učešće u Riju, postaće drugi paraolimpijac posle Južnoafrikanca Oskara Pistoriusa koji je nastupio na Olimpijskim igrama - Pistorijus je učestvovao u trci na 400 Igrama u Londonu, iako koristi protezu od karbonskih vlakana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA