≫ 

Tadić overio pobedu Srbije, makazice i srećan gol presudili Izraelcima (VIDEO)

Srbija pobedila Izrael u Novom Sadu rezultatom 3:1

  • 64
Printskrin: RTS Printskrin: RTS

Možda je Slavoljub Muslin promenio 10 igrača u odnosu na prethodni meč fudbalske reprezentacije Srbije, ali formaciju svakako nije. A i zašto bi, kada mu je ova modifikovana 3-5-2 ili 5-3-2 najpre donela pobedu protiv Kipra, a sada i protiv Izraela - 3:1 (1:0).

Pobedu mu je doneo onaj jedan reprezentativac što je zajednički imenitelj postavama koje su istrčale na teren u Užicu i Novom Sadu - Nemanja Milunović.

Defanzivac BATE Borisova se u 73. minutu sjajno snašao u kaznenom prostoru Izraelaca i ''drop-kikom'' prevario gostujućeg golmana Goreša. Prethodno je Ivanović u 33. minutu makazicama zatresao mrežu Izraelaca koji su izjednačili u 50. iz penala, da bi Dušan Tadić stavio tačku na trijumf u 88. minutu.

Dva lica srpske reprezentacije na ovom drugom prijateljskom meču. Sjajnih nešto više od pola sata, gubitak u magli tokom središnjeg dela meča i ponovno buđenje od 69. minuta kada je u igru ušao Dušan Tadić.

Printskrin: RTS Printskrin: RTS

Kolarov je imao prvu priliku na početku meča, ali je traljavo šutirao sa 10-ak metara: Zatim je sa identične pozicije Tošić mogao do gola kada je Goreš sjajno intervenisao, kao i u 25. minutu posle nebeskog skoka Stoiljkovića i maestralnog šuta glavom

To je bila uvertira za gol Ivanovića koji je viđen u 33. minutu. Sudija nije svirao faul nad izraelskim golmanom, a kapiten orlova je makazicama sa zemlje ubacio loptu u mrežu. Idalan način da se proslavi jubilej, s obzirom na to da je na večnoj listi prestigao Dragana Džajića po broju mečeva odigranih za reprezentaciju.

Printskrin: RTS Printskrin: RTS

Izraelci su izjednačili samo što je počelo drugo poluvreme. Grujić je ušao u igru u 46. minutu, a već u 49. je nespretno intervenisao i skrivio penal. Rajković je otišao levo, a Zahavijeva lopta na golmanovu desnu stranu.

- Pobedili smo iako igra nije bila velika. Iskoristili smo svoje šanse, a nismo ih imali mnogo. Utakmica je bila izjednačena. Počeli smo sa mlađim igračima, a u drugom smo dali golove kad je trebalo. Slavili smo i to je najvažnije - rekao je Muslin.

Ipak, Rajković je bio na visini zadatka u 59. minutu kada se bacio i sprečio siguran gol. Deset minuta kasnije aplauz je parao stadion Karađorđe jer je na teren ulazio Tadić.

Printskrin: RTS Printskrin: RTS

Razigrao je Orlove i nedugo zatim se video pomak i na semaforu. Pomenuti Milunović je ''slomio'' Izraelce kojima nije bilo spasa. Tadić ih je samo dokrajčio fenomenalnom golom u 88. minutu uz pomoć stative.

Naredni meč Srbija igra u nedelju protiv Rusije u Monte Karlu.

SRBIJA - IZRAEL 3:1

(Ivanović 33, Milunović 73, 88 - Zahavi 50)

SRBIJA: Rajković, Ivanović (N. Maksimović), Milunović, Spajić (Rajković 46), Sedlar (Rukavina 46), Kolarov, Milivojević, Zdjelar (Grujić 46), Tošić (Mitrović 79), Stojiljković, Pavlović (Tadić 69)

IZRAEL: Goreš, Jeini, Davidzada, Meir, Ejtan, Nir, Bibars, Muans (Sahar 46), Zahavi, Benhamin, Belišon.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin

    31. maj 2016 | 22:03

    Bravo Tadija. I ovaj fudbaler nije imao mesta kod Curcica.

  • Draškić

    31. maj 2016 | 22:50

    Koja smo mi kategorija i liga u fudbalu, š ili ž? Šaka jada i bede.

  • Dani

    31. maj 2016 | 21:09

    Sve sami strucnjaci...Da ste znali nesto o fudbalu bili bi na terenu, a ne kao i ja za telefonom ili kompom. Pustite vi Muslina da uradi sto misli da treba! Nase je da podrzimo reprezentaciju(ko hoce). Zato i jesmo tu gde je jesmo. Nimalo slozni nismo! A vidi ih Bosanci, Albanci...Treba da nas je sramota!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA