≫ 

Partizan uzvratio udarac: Crno-beli pokvarili Zvezdinu šampionsku žurku! (FOTO)

Crno-beli vodili i 15 razlike, ali do kraja jedva sačuvali prednost

Nije kraj, igraće se četvrta utakmica!

>>> INCIDENT PRED POČETAK DERBIJA: Grobare isprovocirao navijač, bacili baklju i stolice na Delije! (VIDEO)

Košarkaši Partizana uspeli su da se vrate "iz mrtvih" posle dva bolna poraza od Zvezde, pobede večitog rivala u dramatičnoj utakmici pred njegovim navijačima i vrate seriju u crno-beli Pionir.

Crvena zvezda - Partizan 72:75 (13:5, 16:22, 18:26, 25:22)!

Poenima Aranitovića u 36. minutu Partizan je stekao maksimalnu prednost od 15 poena (67:52) i malo ko je u tom trenutku mogao da pretpostavi da će Zvezda imati šut za produžetak!

Tek kada je Lazić, u poslednoj sekundi, promašio za tri poena, crno-beli su mogli da odahnu i slavodobitno podignu ruke uvis.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Bio je to vrhunac još jedne košarkaške drame u srpskom hramu igre pod obručima, još jedne sjajne utakmice u kojoj je aktuelni šampion krenuo silovito (15:5), a onda do kraja meča bio u podređenom položaju i u konstantnom rezultatskom zaostatku.

Najzaslužniji za pobedu ekipe Aleksandra Džikića bili su Veličković i Džons sa 13 poena, te Vilijams i Murić sa 12.

Maik Cirbes je dominirao na drugoj strani sa 19 poena i 11 skokova.

>>> TROJKETINA Vrapca sa preko pola terena u poslednjoj sekundi! (VIDEO)

S pravom se trener Zvezde Dejan Radonjić pribojavao ovog meča zbog slavljeničkog ambijenta, koji, činilo se, nije u startu uticao na njegov tim koji je furiozno krenuo i dozvolio protivniku samo pet poena u prvoj deonici, uz 13 postignutih.

Međutim, Partizan nijednog trenutka nije dizao belu zastavicu. Serijom 9:2 crno-beli su se potpuno uključili u meč i do kraja su oni bili ti koji su diktirali igru i rezultat.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Zahvaljujuči Vilijamsu i njegovih 12 gotovo uzastopnih poena u povoju treće deonice, crno-beli su polako, ali sigurno počeli da grade prednost koja je narasla na maksimalmnih 15 posle već opisanih poena Aranitovića. Na drugoj strani, sem Cirbesa, Zvezda nije imala drugog raspoloženog igrača da se aktivnije uključi u napadačke akcije i pruži konkretan doprinos.

>>> Veličković prekinuo vređanje Zvezde, pa poveo pesmu koju Grobari obožavaju (VIDEO)

Kada su crveno-beli delovali kao davljenik u živom pesku, Partizan im je dao ruku spasa!

Zvezda je krenula na sve ili ništa u trenutku kada je na semaforu pisalo 73:65 i 68 sekudni do isteka regularnog vremena.

I tada je krenula drama!

Gudurić je pogodio trojku, Aranitović izgubio loptu, Simonović je iskoristio dva penala, a Džons na drugoj strani bio neprecizan. U narednoj akciji Zvezde Gudurić je promašio šut za tri poena, da bi Vilson bio maksimalan sa penala i odveo Partizan na "+5" - 75:70.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Vredi reći da je Zvezdin uraganski povratak "u igru" omogućio Simonović trojkom preko Veličkovića, uz peti faul iskusnog igrača crno-belih, i ubačeno slobodno bacanje krilnog igrača šampiona.

Partizan je, činilo se, na 75:70, imao pobedu u rukama, ali je Vilson "rešio" da iskida nerve navijačima crno-belih sa dve izgubljene lopte u poslednja dva poseda gostiju?!

Prvu grešku nesigurnog Amerikanca iskoristio je Simonović polaganjem za 75:72, a drugu, na sreću Partizana, nisu ni Simonović (promašio za tri), ni kasnije Lazić, čiji je šut za tri iz teške pozicije bio neprecizan i doneo olakšanje igračima Partizana veliko kao planina.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Crvena zvezda - Partizan 72:75 (13:5, 16:22, 18:26, 25:22)!

CRVENA ZVEZDA: Cirbes 19 (11sk), Simonović 15, Kinzi 10 (4sk), Jović 5 (6sk, 14as, 3izg), Miler 5 (3sk, 2as, 2blk), Mitrović 4, Lazić 4, Dangubić 4, Micić 3, Gudurić 3, Štimac.

PARTIZAN: Veličković 13 (5sk, 4as), Džons 13 (5sk), Murić 12 (7sk, 2ukr), Vilijams 12, Milutinović 8 (5sk, 2as, 3ukr), Vrabac 5, Vilson 4 (4as, 4izg), Vitkovac 4, Aranitović 4 (3sk, 3as, 3izg), Marinković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA