Božinov preporođen stigao na pripreme: Skinuo sam tri i po kile, hoću još tri! (FOTO)

Bugarski napadač kao zapeta puška na prvom treningu crno-belih, vidno drugačijeg izgleda

  • 3

Božinov gojazan, Božinov trom, Božinov nezainteresovan, Božinov ovakav ili onakav. Ali, Božinovu u rubrici golovi za prethodnu sezonu piše: 18!

>>> Partizan počeo pripreme, koji igrači odlaze? (FOTO)

Dakle, brojke ne lažu, bugarski napadač je zaista dao važan doprinos pobedama Partizana na domaćem frontu, i jedino što mu se može zameriti je učinak u Evropi gde je trebalo da napravi razliku, a nije.

Zli jezici bi rekli "to je zbog kilaže". Možda. Ali, ubuduće će morati da nađu drugi argument kad krenu da kritikuju Bugarina, koji je na prvu prozivku stigao upadljivo drugačiji.

- Da, da, pričao sam sa šefom (o kilaži). To je bio moj cilj (da skinem kilograme) pred početak sezone. Za sada sam tri i po kile dole, ali hoću još dve ili daj Bože još tri da bude manje. Mora tako. Dao bih mngo više u protekloj sezoni da sam bio potpuno spreman, jer svi znaju moje kvalitete. Početak je priprema i verujem da ću biti u top formi kad krene sezona - kaže Božinov.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Iza Božinova je prilično dobra sezona, to niko ne može da mu ospori.

- Da, to mi je rekao i šef (Tomić). Kad smo odigrali poslednju utakmicu sa Vojvodinom, kazao mi je: "Božo, znaš, sad si dao 18, sledeću moraš više od toga. Ti imaš kvalitet i iskustvo za to i moraš da budeš spreman, u našoj ligi moraš to da pokažeš". Slažem se sa tim što je rekao. Imam veliku volju da pokažem još više. Ali Valeri i Partizan zavise od svih nas, jer mi nemamo Ronalda ili Mesija, mi smo pre svega kolektiv i ako ja dam gol i igram dobro to je ok, ali to zavisi od mojih saigrača.

Želja Božinova da ostane u klubu i ove sezone nije sporna, ali...

- Moja želja je da ostanem, a ako budem išao ići ću samo zbog dobre ponude i za mene i za klub. Neću ići za nešto što Partizan neće zadovoljiti, jer Partizan me je vratio fudbalu, oživeo mi karijeru, i ja sam to što sam zbog Partizana - kaže, ne skrivajući emocije prema crno-belima koji su mu prirasli za srce.

 Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Ako bude dobre ponude koje bude odgovarala i Partizanu tek onda ću da idem, zato što želim najbolje za Partizan, želim da Partizan da bude dobro finansijski, ali ja pre svega želim da pomognem jer mi je Partizan dao nešto, što želim da mu vratim. Ne možeš da pljuješ tamo gde jedeš, to je moj princip. Zavoleo sam Partizan jer mi je dao ruku u jako teškom momentu u karijeri.  Mnogo volim Partizan, ali ne samo na rečima, već na delima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA