≫ 

Bivši selektori Srbije o EURU: Razvodnjavaju fudbal, postaće dosadno

Gostujući na Sport FM radiju, Ilija Petković i Vladimir Petrović Pižon istakli nezadovoljstvo do sada viđenim

  • 2

Nedeljna emisija "Fudbalski randevu" na Sport FM radiju (100,4 MHz), posvećena Evropskom prvenstvu u fudbalu i dva bivša selektora nacionalnog tima.

Ilija Petković, koji je selekciju Srbije i Crne Gore predvodio u kvalifikacijama, a zatim i na Svetskom prvenstvu 2006. godine u Nemačkoj i Vladimir Petrović Pižon, koji nije uspeo da nas odvede na EURO 2012. godine složni su oceni da je početak kontinentalne smotre fudbala, za sada, ispod očekivanog nivoa.

>>> SPORT FM radio vam nudi EURO 2016 iz potpuno drugačijeg ugla

- Znamo da FIFA i UEFA rade na popularizaciji fudbala, ali preterali su sa ovih 24 ekipa. Možda će biti spektakla mesec dana, ali kvalitet igre će se razvodnjavati. Možda postane i dosadno.  Ovo kako je počelo, nisam oduševljen. Iskreno - bilo je prvo što je Ilija Petković rekao kada je pozvan iz studija Sport FM radija za komentar dosadašnjeg dela šampionata.

Foto: S. Pikula Foto: S. Pikula

Selektor Srbije i Crne Gore sa Svetskog prvenstva 2006. godine smatra da moramo da se povijamo UEFA ideologiji, bez obzira na mnoge nelogičnosti.

Posebno ga je "iritirala" utakmica Albanija - Švajcarska.

- Oni su odigrali 90 minuta i jedva čekali da se završi utakmica. Pa, 20 igrača je iz jedne države. Idemo iz krajnosti u krajnost, a ovamo se brani određenim selekcijama sa naših prostora da igraju jedna sa drugom.

- Izvinjenje u faulu, izvinjenje u skoku, izvinjenje... Po mom osećaju fudbalskom, jedva su čekali da se završi meč - ocenio je Ilija Petković.

Ono što ga boli jeste nedostatak fudbalske ideje.

- Vidim stadioni su puni, šaroliki, ima navijača, ali fudbal je tanak. Nema driblinga, nema duplog pasa, nema centaršuta. Ne dosadašnjim utakmicama nismo dobili nijednog igrača ko bi mogao da postane idol navijača do kraja šampionata - oštrom kritikom je završio Petković.

>>> SPORT FM Uživo

PIŽON: NIKO ME NIJE NATERAO DA KAŽEM "UF, OVO JE BILO DOBRO"

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ni Vladimiru Petroviću Pižonu se od uvodnih utakmica nijedna nije dopala.

- Fudbal osrednji. Švajcarska me je razočarala, morala je više sa igračem više. Drugi meč (Vels - Slovačka), neodlučan. Nema poteza, velikog igrača, da kažem "uf, ali je dobro bilo". Slovaci su me strašno razočarali, i taj njihov gol nije plod izrađene šanse.

Srbija i Vels će zato igrati u kvaliifkacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

- Imaćemo problemsa Velsom u kvalifikacijama. Iskusan je to tim. Protiv nas Bejl neće imati toliko prostora, ali plašim se slobodnog udarca. Dao nam je gol i u Novom Sadu, iz slobodnog udarca u kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu.

- Rusija me je razočarala i u Monte Karlu protiv nas. Englezima je u subotu uveče pripalo jedno poluvreme, Rusima, drugo. Imali su sreće. Ali, nema igrača, nekog dobrog poteza. Ni Runi nije što je nekada bio - osećala se gorčina u govoru prekaljenog asa Pižona.

Foto: Promo Foto: Promo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    12. jun 2016 | 15:13

    U prevodu, svi preuzeli od nas način igranja fudbala.

  • Džigi

    12. jun 2016 | 15:35

    Zar fudbal, koji se nekada odlikovao maštovitošću, lucidnošću, nadahnućem i željom da se viteški, kroz zabavu dođe do pobede, još postoji?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA