≫ 

Španija u 87. minutu probila maler 13. juna! (VIDEO) (FOTO)

Đerar Pike je pogodio i prekinuo mučenje evropskih prvaka u Tuluzu

  • 2

Pribojavali su se navijači Španije da će se ponoviti 13. jun iz 2014. i 13. jun iz 1998, kada je na Svetskim prvenstvima Crvena furija gubila od Holandije (5:1), odnosno Nigerije (3:2). I nije se ponovio.

Španija je jedva pobedila na startu EURA, ali je pobedila Češku, golom Đerara Pikea u 87. minutu, iz 18 šuta ka golu Čeha.

Visente Del Boske je odlučio da na startu Evropskog prvenstva u Španiji stavi Davida de Heu od početka, iako su se navijači protivili tome.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

ŠPANIJA - ČEŠKA 1:0 (0:0)

(Pike 87)

Španija: De Hea, Huanfran, Ramos, Pike, Alba, Buskets, Silva, Fabregas (70. Alkantara), Inijesta, Nolito (83. Pedro), Morata (62. Aduric).

Češka: Čeh, Kaderabek, Sivok, Hubnik, Limberski, Plašil, Darida, Gebre Selasije (86. Šural), Rosicki (88. Pavelka), Krejči, Necid (75. Lafata).

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Nisu Španci bili inferiorni, ali ni blizu one ubedljivosti iz prethodnih sezona.

Lopta je bila u nogama Inijeste i ekipe, ali je Alvaro Morata sa dva neshvatljiva promašaja u prvih 45 minuta bespotrebno uneo strah među evropske prvake, koji je bio primetan do samog kraja meča.

Promašivali su Đordi Alba, David Silva, Inijesta...

Kako je vreme odmicalo, sve je bilo teže organizovati akciju protiv okuraženih Čeha koji su tek s vremena na vreme opasnim centaršutevima plašili De Heu, ali ne i da ga ozbiljnije ugroze.

Španci nisu mogli da otključaju bravu Čeha, tek u finišu su pomalo i srećno uspeli da se približe osmini finala i održe korak sa Hrvatima za prvo mesto u grupi D.

Španija u drugom kolu igra sa Turskom, Česi protiv Hrvata.

Grupa D

Hrvatska - Turska 1:0

Španija - Češka 1:0

Tabela: Hrvatska 3, Španija 3, Češka 0, Turska 0.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sima

    13. jun 2016 | 16:25

    Pa sto jutros niste napisali ovaj clanak, da znam da ne igram keca.

  • Dule

    13. jun 2016 | 17:48

    Nemaju Španci nekih posebnih napadača. Niko gola da da. A i dalje se oslanjaju na tiki-taka taktiku i to u nedogled. A Česi su se ugledali čini mi se na Gruzijce koji su u pripremama pobedili Špance.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA