Mari uveren: Lendl će mi pomoći da pobedim Đokovića

Britanski teniser kaže da se brzo dogovorio sa novim-starim trenerom o novoj saradnji

  • 17
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Endi Mari očekuje od druge saradnje sa Ivanom Lendlom da osvaja gren slem titule, što je poistovetio sa pobeđivanjem Novaka Đokovića.

Britanac je sa legendarnim Čehom sarađivao od početka 2012. pa do marta 2014. godine, i u tom periodu Mari je osvojio US Open, Vimbldon i Olimpijske igre.

- Razgovarali smo telefonom u četvrtak. To je bio prvi put da smo se čuli posle nekoliko meseci, i brzo smo se dogovorili. Razmislio je i u subotu mi poslao poruku da mi kaže da želi da opet sarađujemo. Nismo odredili koliko dugo ćemo raditi, ali voleo bih da to bude što duže moguće. On je lider, autoritet i pravi timski igrač - rekao je Mari.

Usledilo je pitanje o Đokoviću.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Siguran sam da ćemo razgovarati o Novaku, jer je cilj da osvajam gren slem titule, a trenutno, da biste u tome uspeli, morate da nađete način da nadmašite Novaka. Sve je u razvoju igre, pa taman kad na red dođe meč sa velikim igračem ne treba da menajte svoju igru samo za taj jedan meč.

- Na dobrom sam putu, ali mislim da će Ivan moći da mi pomogne u nekim stvarima, i ne mislim samo na mentalnom planu. Novak igra fantastičan tenis, prosto rečeno.

- Bilo je dosta pozitivnih stvari u mojoj igri na poslednjih nekoliko mečeva protiv njega. Sve sam bliži - naglasio je drugi teniser sveta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko Z

    15. jun 2016 | 12:53

    Zovi i Vilandera...on ti je strucnjak top klase!doduse malo nadrogiran ali je pravi izbor za tebe jer niko ka Vilander ne poznaje Djokovica!

  • Zule

    14. jun 2016 | 17:24

    Sto bi rekao pokojni Klej " i, kad budes sanjao da si me pobjedio, probudi se i dodji da mi se izvinis.

  • Dejan

    14. jun 2016 | 16:23

    Ni Bog ti ne može pomoći

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA