≫ 

Pakleni preokret Engleza: Vardi i Staridž srušili Vels! (VIDEO) (FOTO)

Bejlova bomba ipak neće biti zaboravljena

  • 7

Englezi su preživeli. U igri su. Protiv Velsa su ih spasili sumnjiv gol Džejmija Vardija i veliki gol Danijela Staridža u nadoknadi vremena. Ali, daleko od toga da su favoriti blistali.

Englezi nisu igrali polufinale Evropskog šampionata od 1996. godine, a kako igraju, možemo da najavimo sličan epilog i ovoga puta.

>>> Vardi je do sada pet puta šutnuo na gol u dresu Engleske i dao četiri gola!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Fenomen Džejmija Vardija osetili su i Velšani. Jedanaest minuta od kako je ušao sa klupe postigao je gol i izjdnačio. Bio je to tek peti šut Vardija kao reprezentativca i ČETVRTI gol.

Velšani su 45 minuta igrali taktički pametno, odolevali, iz samo jedne izgledne prilike došli na prag plasmana u osminu finala Evropskog prvenstva na kojem prvi put učestvuju.

ENGLESKA - VELS 2:1

(Vardi 55, Staridž 90+2 - Bejl 42)

Engleska: Hart, Voker, Rouz, Kejhil, Smoling, Sterling (46. Staridž), Lalana (73. Rošford), Kejn (46. Vardi), Runi, Dajer, Ali.

Vels: Henesi, Čester, E. Vilijams, Dejvis, Ganter, N. Tejlor, Alen, Ledli (67. Edvards), Robson-Kanu (72. Dž. Vilijams), Ramzi, Bejl.

Pogledajte golove sa meča:

Bejl 0:1

Vardi 1:1

Staridž 2:1

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

GRUPA B, posle 2 kola

Engleska 4, Vels 3, Slovačka 3, Rusija 1.

Ovome se malo ko nadao, zar ne?

Gol Gereta Bejla iz 42. minuta ne samo da ga je izbacio na čelo liste strelaca, već je i potpuno razbio koncepciju Engleza, koji su tokom prvog dela pleli mrežu oko gola rivala, a na kraju očajni napustili teren.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Brze izmene u liku Staridža i Vardija koji su na startu drugog dela zamenili Kejna i Sterlinga u prvih 10 minuta nisu urodili plodom.

U 11. i 92. jesu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Vardi, kralj golova i nerealno talični fudbaler izjednačio je na 1:1, što je bio njegov četvrti gol iz petog šuta kao A reprezentativca. Da, četvtri gol iz petog šuta kao reprezentativca Engleske!

Fudbaler Lestera je bio u ofsajdu, ali je pomoćnik ostao nem na taj kadar. Staridž je u drugom minutu nadoknade kada su već počele da se prave kalkulacije za ono ko može i kako dalje pogodio za veliko slavlje Engleza, kojih je bilo preko 20 hiljada u Lensu.

U poslednjem kolu grupe B, Engleska igra sa Slovačkom, a Vels i Rusija će u direktnom duelu odlučiti ko će u osminu finala. Rusi u slučaju pobede bi trebalo da idu dalje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    16. jun 2016 | 15:23

    A zasto mislite da je promasaj Sterlinga blam? Izadjite vi na teren pametnjakovici

  • Srbin

    16. jun 2016 | 17:36

    Najgori igrac Engleske rahim sterling

  • Torima

    16. jun 2016 | 18:43

    Ljudi, ofsajd je kada ti doda tvoj igrac dok si u nedozvoljenoj poziciji a ne kad ti doda protivnik... ne znam sta je ovde sporno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA