≫ 

Dijamantska liga: Srpska kraljica Ivana pokorila i Stokholm! (VIDEO)

Srpska atletičarka novom pobedom u Dijamantskoj ligi povećala svoje vođstvo u generalnom plasmanu i vodi sa 36 bodova

  • 17
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Najbolja atletičarka Srbije i lider na svetskoj listi skoka u dalj u Dijamantskoj Ligi Ivana Španović  pobedila je na mitingu Dijamantske lige u Stokholmu i osvojila novih 10 bodova ovom takmičenju.

>>> Kako se budi Ivana Španović? Genijalan trik njenog trenera (VIDEO)

Ivana je izdominirala na takmičenju što nije bilo lako jer je skakala sa najboljim takmičarkama sveta Tijanom Bartoletom (7,14 lični rekord) Sarom Proktor  (7,07 m lični rekord) Britni Rivs (7,24 m lični rekord)  i Britni Steton koja ima najbolji skok sezone 7,05.

Međutim, naša gracija je skokom od 6,90 metara u drugoj seriji pobedila pošto nijedna takmičarka nije uspela ni da joj se približi sve do poslednje serije.

Tada je Britni Rivs skočila 6,88 metara, ali je to bilo nedovoljno za preuzimanje prvog mesta.

Ovo je treća pobeda Španovićeve u Dijamantskoj ligi posle Šangaja i Osla dok je u Judžinu bila druga.

Sada sa 36 bodova ubedljivo vodi u dijamantskoj trci za Džek pot.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Takmičenje nije bilo toliko uzbudljivo, kao što se očekivalo.

Prvi skok naše atletske kraljice je  bio je 6,73 čime je izbila odmah na prvo mesto iako je skakala kao sedma. Njene rivalka Tiana Bartoleta skočila je 6,68, Britni Rivs 6,67 metara, dok je Šara proktor skočila mršavih 6,32 metra.

U drugoj seriji Ivana je bila još ubedljivija sa 6.90 metara i drži ubedjivo prvu poziciju Tiana Bartoleta je skočila samo 6,33 metra, dok je Britni Rivs prestupila u drugoj seriji.

Treća serija bila je najslabija za našu atletičarku, jer je skočila samo 6,52 metra, ali doduše uz vetar u prsa od 0,5 metara u sekundi. Ali, očigledno da je vetar dosta jak u Stokholmu jer i ostale rivalke skaču mnogo manje. Tiana Bartolreta je skočila u trećoj seriji 6,48 m a Britni Rivs ponovo prestupila.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

U četvrtoj seriji Ivana je prestupila, ali to nije bilo ni važno jer je imala već nedostižan rezultat za rivalke, koje ne mogu da preskoče više od 6,70 metara.

Vetar je predstavljao veliki problem za takmičarke pa nisu mogle da prikažu najbolja izdanja. Ivana je u petoj seriji skočila 6,57 metara što je daleko ispod njenog maksimuma.

Britni Rivs je posle tri prstupa skočila 6,64 metara u petoj seriji.

Šesta serija nije donela mnogo promena jer je Britni Rivs skočila 6,88 metara dok je Tiana Bartoleta prestupila, a Ivana nije imala potrebe da izlazi na stazu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CHE

    16. jun 2016 | 20:27

    SVAKA TI ČAST ĐEVOJKO, DA BOGDA U SKORIJE VRIJEME, NA SVECKOJ SCENI BILA UZ RAME "VANZEMALJCA" N. ĐOKOVIĆA. OD SRCA , B R A V O .

  • SAŠA FRANKFURT

    16. jun 2016 | 20:26

    Bravo Ivana, svaka cast!!

  • MOMO

    16. jun 2016 | 21:06

    Svaka čast Ivana!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA