≫ 

Istorijska pobeda Severnih Iraca, kraj za Ukrajinu! (FOTO)

Mekoli postao drugi najstariji strelac na završnim turnirima, Mekgini potvrdio pobedu u nadoknadi vremena

  • 0

Reprezentacija Severne Irske pobedila je u "tvrdoj" utakmici Ukrajinu rezultatom 2:0 u okviru grupe C na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

U Lionu se desio najsvetliji trenutak za severnoirski fudbal, jer su u tom francuskom gradu Irci zabeležili prvu pobedu u istoriji evropskih prvenstava!

I strelac prvog gola, Mekoli, ima čime da se ponosi, jer je postao drugi najstariji strelac na završnim turnirima sa 36 godina i 194 dana. Ispred njega je samo Austrijanac Ivica Vastić koji je bio strelac na završnom turniru sa 38 godina i 257 dana

Pobedu Iraca potvrdio je Mekgini u sedmom minutu nadoknade vremena.

Ukrajina je posle dva meča bez bodova i gotovo bez šansi da ide dalje, u grupi u kojoj su još Nemačka i Poljska.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

U poslednjoj rundi Irci se sastaju sa Nemcima, dok će u drugom meču snage odmeriti Ukrajina i Poljska.

Sve vredno pomena u predgrađu Liona dogodilo se u drugom poluvremenu: i golovi, i bolja igra obe ekipe, šanse, i prekid zbog nevremena...

Posle prvih 45 minuta za zaborav, Irci su poveli po tipično ostrvskom receptu: centaršut iz prekida (Norvud) i glavomet Mekolija, za erupciju oduševljenja među ostrvljanima u Lionu. Ali, trebalo je odbraniti stečenu prednost. Pokazalo se da je to bilo lakše nego što su svi očekivali. Ukrajinci nisu kreirali niti jednu pravu akciju koja bi im omogućila otvorenu gol-šansu. Sve situacije pred golmanom Iraca su bile više plod odbitaka lopti u noge igrača u žutim dresovima, ali ni takvi "pokloni" nisu kažnjavali Kovalenko pre svih, i ostali.

Jedini raspoložen kod Ukrajinaca bio je Konopljanka, ali se i on sa protokom vremena utopio u prosečnost čitavog tima.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Češki sudija Pavel Kralovec je u drugom poluvremenu prekinuo meč zbog nevremena praćenog gradom, a ni po povratku na teren odnos naga se nije menjao: Irci beskompromisni i agresivni u defanzivi, Ukrajinci bez ideje.

Konačno, u sedmom minutu nadoknade vremena, Severna Irska je drugom golom potvrdila istorijsku pobedu preko rezerviste Mekgina i bio je to trenutakkada je slavlje zelene armije navijača u Lionu moglo da se pojača do maksimuma.

UKRAJINA - SEVERNA IRSKA 0:2

(Mekoli 49, Mekgin 90+7)

UKRAJINA: Pjatov - Fedetski, Kačeridi, Rakitski, Ševčuk - Stepanenko, Sidorčuk (od 76. Garmaš) - Jarmolenko, Kovalenko (od 84. Zinčenko), Konopljanka - Seleznjov (od 71. Zozulja).

SEVERNA IRSKA: Mekgovern - Hjuz, Katkart, Mekauli, Evans (od 90+3. Meknir) - Dejvis, Norvud, Evans, Vord (od 67. Mekgini), Dalas - Vašington (od 84. Magenis).

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

 

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

 

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

 

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

 

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

 

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA