Zvezda pisala Vladi Srbije da pomogne oko sređivanja stadiona za Evropu

Crveno-beli se suočili sa prvim problemom uoči izlaska na evro-scenu

  • 84
Stadion FK Crvena Zvezda, Grafiti FK Crvene Zvezde Foto: Marko Todorović

Crvena zvezda je dobila dva roka da predviđene promene na stadionu izvrši do 15. jula, odnosno 1. avgusta.

Klub iz Ljutice Bogdana na klupskom sajtu je objasnio situaciju koju nadgleda evropska kuća fudbala i saopštenjem objasnio da i od Vlade Srbije očekuje finansijsku pomoć oko sređivanja Marakane.

>>> Zvezda dobila najvažnije pismo iz UEFA pred Ligu šampiona (FOTO)

Deo saopštenja Crvene zvezde prenosimo u celosti.

"Iz evropske kuće fudbala su tražili da naš klub do 15. juna dostavi realan akcioni plan vezan za poboljšavanje uslova vezanih za infrastrukturu samog stadiona i njegove okoline. Crvena zvezda je to blagovremeno i vrlo detaljno učinila na zadovoljstvo komisije UEFA.

Zbog toga je UEFA odlučila da Zvezdi omogući da predložene i planirane radove završi u dve faze. Prva faza je do 15. jula, a druga do 01. avgusta.

Uprava i menadžement kluba su uvereni da će klub imati i vremena i sredstava da planirane radove ostvari na zadovoljstvo svih. Ipak, naš klub veruje da će u unapređenju infrastrukture stadiona imati finansijsku podršku od strane Vlade Republike Srbije i Fudbalskog saveza Srbije, jer stadion „Rajko Mitić“ ne koristi samo Crvena zvezda.

Na našem stadionu igra i reprezentacija pa će na njemu od septembra biti igrani i mečevi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine, a isti, možda čak i viši kriterijumi važe i za reprezentativne mečeve.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Upravo iz tog razloga klub je poslao pismo Vladi Republike Srbije i FSS u kome je dataljno objašnjeno šta je sve planirano da bude urađeno i Crvena zvezda ovom prilikom izražava uverenje da će dobiti podršku kako bi stadion „Rajko Mitić“ u što kraćem roku ispunjavao sve uslove propisane visokim standardima UEFA, čime bi srpski fudbal u svakom smislu puno dobio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    17. jun 2016 | 16:08

    SOCIJALA ZAMARA, PRVO PROSIS PA SE ONDA GOSTIS .!. XXAAXXAA .!. K.A.T.A.N.A.C. NA SIMBOL ZLA EX. YU !!!!

  • =MAJKA.RUSIJA=

    17. jun 2016 | 21:55

    Hahahahah......PA KO MOZE OVAJ RUZNI STADION SREDITI. TREBALO GA JE SRUSITI ODAVNO..POGLEDAJTE SAMO ULAZ NA JUG. BRUKA. MAKSIMIR USTASKI JE RIVERSAJD ZA OVU ODVRATNU GRADJEVINU

  • dejan

    17. jun 2016 | 16:02

    Pitajte komsije,mozda vam dozvole da igrate na JNA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA