≫ 

Skener Zvezdinih mogućih rivala: Na Malti ih čeka veteran koji je igrao Bundes ligu, na Farskim Ostrvima veštačka trava!

Valeta ili B36 Toršavn - ko će na megdan Crvenoj zvezdi

  • 5

Nema sumnje, Crvena zvezda je imala dosta sreće tokom kvalifikacionog žreba za Ligu šampiona. Ali, kao što su u taboru crveno-belih rekli, ponekad je i sreća potrebna za rezultat.

Rezultat koji Zvezda juri jeste Liga šampiona, ali bi se svi zadovoljili i Ligom Evrope. To tog meča koji odlučuje da li će iz kvalifikacija za LŠ obezbediti grupna faza LE, crveno-beli moraju da preskoče drugo kolo.

>>> ZVEZDA IMALA SREĆE NA ŽREBU: Crveno-beli putuju na neko od dva ostrva!

>>> Zašto je Zvezdi bolje da igra sa Toršavnom, a ima veze sa Grobarima? (VIDEO)

U njemu će se sastati sa boljim iz duela Valeta (Malta) i B36 Toršavn (Farska Ostrva). Ono što je zanimljivo za oba kluba jeste da su osnovani pre Drugog svetskog rata.

VALETA

Foto: Guliver/Brendon Thorne/Getty Images Foto: Guliver/Brendon Thorne/Getty Images

Crveno-beli nikada u svojoj istoriji nisu igrali protiv Valete, ali zato jeste Partizan. i To pre četiri godine kada su crno-beli sa obe pobede prošli dalje.

Tim se sastoji od trojice Brazilaca, dvojice Argentinaca, dok je većina sa domaćim pasošem. njzvučnije ime je svakako veteran Mihael Misfud koji je, između ostalog, nosio dres Kajzerslauterna, Konvertija i Barnslija.

Jedini su klub koji je u jednoj sezoni osvojio svih šest trofeja, koliko takmičenja Malta ima. Bilo je to u sezoni 2000/01, dok su četiri godine ranije osvojili pet.

Zanimljivo, proslava titule ovog kuba više liči na karneval, a fanovi su ponovo ''sahranjivali'' svoje protivnike prilikom slavlja. Međutim, veliki problem bi mogao da predstavlja boravak Grobara na Malti.

Crveno-beli su poslednji put na Malti igrali 1981. godine protiv Hibernijansa. Ali ne na travi, nego na zemlji.

B36 TORŠAVN

Foto: Wikipedia/Arne List Foto: Wikipedia/Arne List

Ne, to nije onaj Toršavn s kojim je Partizan igrao pre nekoliko sezona i namučio se. Ovo je njihov veliki rival koji je 11 puta bio šampion države i koji stadion sa veštačkom travom deli sa protivnikom.

Danac i Poljak su jedini stranci u timu, dok su svi ostali Farani. Ovaj tim je od 1997 - 1999. godine predvodio i doskorašnji selektor mlade reprezentacije Srbije Tomislav Sivić.

Samo su jednom prošli u drugu rundu kvalifikacija za LŠ i to kada su izbacili predstavnika Malte. Potom su doživeli debakl od Fenerbahčea ukupnim rezultatom 9:0.

Zvezda je poslednji put bila na Farskim Ostrvima kada su 2000. slavili sa 3:0. Taj meč je odigran upravo 12. jula kada je termin i za početak ovog evopskog putešestvija.

Crveno-beli su tada bili najbliži ulasku u LŠ. U trećem kolu su igrli 0:0 i 1.1 s Dinamom iz Kijev.

(Telegrf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    20. jun 2016 | 13:48

    Ovo se smešne ekiou uz duzno poštovanje tipa rang donjeg srema. Ako njih ne dobijemo ja stvarno ne znam. Idemo u grupu Lige Evrope sigurno ;)

  • Nis

    20. jun 2016 | 15:52

    Kakav problem mogu da stvore grobari na Malti,nee razumem?To je verovatno neka grupica,saka jada,kao sto ih i ovde ima u svakom selu po toliko.Koliko ja znam,ima dosta momaka iz Nisa,koji su tamo otisli da rade i uglavnom su svi zvezdasi,kao sto je i Nis,crveno beli grad.Tako da ce oni anulirati tu grupicu idiota a ne sumnjam da ce odleteti i iz Bgd dosta navijaca a ako bude tako,grobarcicima ce biti zabranjen pristup na stadionu.

  • momazver

    20. jun 2016 | 15:41

    Hahaha..Nisam maliciozan,ali Grofe priznaj ni na jedno ni na drugo -NISTE SPREMNI!Jbg!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA