≫ 

PREDSEDNIK MOK: Što se mene tiče, nedopingovani Rusi mogu na OI u Rio!

Ipak, konačnu odluku doneće IAAF

  • 2
Marakana, olimpijske igre Foto: AP/Tanjug

Predsednik Međunarodnog Olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah rekao je da ruski atletičari, koji nisu umešani u doping skandal, mogu da učestvuju na Igrama u Riju.

Bah je posle sastanka Izvršnog komiteta MOK-a u Lozani, a nakon odluke Svetske atletske federacije (IAAF) da zabrani učešće ruskim atleticarima u Riju istakao da ova odluka ima savetodavni karakter i da će poslednju reč, ipak, imati IAAF.

- Atletičari koji su "čisti" moći će da se takmiče pod zastavom Rusije u Riju, ali za svakog pojedinačno odobrenje će dati IAAF. Isto važi i za Keniju jer u obe zemlje postoji nezadovoljavajuće stanje borbe protiv dopinga - rekao je Bah, a prenosi Rojters.

IAAF je u novembru suspendovao ruske atletičare posle izveštaja komisije Svetske antidoping agencije (WADA) o navodnom sistemskom dopingu uz podršku države.

Poslednjih dana cak se spominjala mogućnost da ceo ruski olimpijski tim bojkotuje Igre u Riju, pogotovo nakon što je Duma saopštila da je kazna političke prirode i da suspenzija atleticara podseća na koletivne kazne kakvu su koristile španska inkvizicija i totalitarni režimi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA