≫ 

KRAJ ZA HRVATSKU: Portugalci ugasili Vatrene u produžecima (FOTO) (VIDEO)

Rikardo Kvarežma je iz prve šanse Portugalaca na utakmici golom u produžecima doneo pobedu svojoj ekipi i plasman u četvrtfinale EURA

Foto: Guliver/Shaun Botterill/Getty Images Foto: Guliver/Shaun Botterill/Getty Images
Foto: Guluver/Clive Mason/Getty Images Foto: Guluver/Clive Mason/Getty Images
Foto: Guliver/Paul Gilham/Getty Images Foto: Guliver/Paul Gilham/Getty Images

Portugalija je u četvrtfinalu EURA! Rikardo Kvarežma je u produžetku šokirao Hrvatsku golom u 117. minutu. Hrvatska je bila bolja tokom celog meča, Portugalaca nije bilo nigde i u samom finišu pred penale Ronaldo i Kvarežma su režirali gol za pobedu i veliko slavlje.

U četvrtfinalu će Portugalci igrati protiv Poljske, koja je na penale izbacila Švajcarsku.

Posle 90 minuta nije bilo golova, pa su se igrali produžeci. Prvo poluvreme je bilo izuzetno dosadno uz jednu priliku Portugalaca iz prekida kada je Pepe šutirao glavom preko gola posle centaršuta iz prekida.

Hrvati su u drugih 45 minuta bili bliži golu. Najbolje šanse imali su Perišić i Vida, ali su mreže mirovale do kraja regularnog dela utakmice.

Tako je bilo do same završnice i 117. minuta. Prethodno su Hrvati propustili nekoliko povoljnih prilika. Vida je propustio da glavom zatrese mrežu u 112. minutu, kada se Rui Patrisio sapleo pred golom. Imao je praznu mrežu, ali nije je pogodio. Blizu gola bio je i Perišić u 116. minutu, kada je pogodio stativu.

Prema nepisanom fudbalskom pravilu usledila je kazna. Portugalci su izveli kontru. Kvarežma je uposlio Ronalda na drugoj strani, koji je šutirao iskosa sa desne strane iz neposredne blizine. Subašić mu je odbranio udarac, a zatim je na odbitak naleteo Kvarežma i zakucao je loptu u mrežu.

Foto: Guliver/Clive Mason/Getty Images) Foto: Guliver/Clive Mason/Getty Images)

Hrvati su bili mnogo bolji, išli su na pobedu i gol tokom celog meča, a Portugalci sve do 117. minuta nisu uputili šut ka golu. Ali, fudbal je takva igra da se često desi da bolji ne pobedi. Tako je bilo i ovoga puta.

>>> Aca Stojanović bio posebno inspirisan za najavu utakmice Hrvatska - Portugalija (VIDEO)

HRVATSKA - PORTUGALIJA 0:1

(Kvarežma 117)

Hrvatska: Subašić, Ćorluka, Vida, Srna, Strinić, Modrić, Badelj, Rakitić (Pjaca 110), Perišić, Brozović, Mandžukić (Kalinić 88)

Portugalija: Rui Patrisio, Pepe, Fonte, Sedrik, Rafael Gereiro, Vilijan Karvaljo, Adrien Silva (Pereira), Andre Gomeš (Sančez), Žoao Mario (Kvarežma), Nani, Ronaldo

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Prvo poluvreme je bilo veoma dosadno, za zaborav. Hrvatska je imala veći posed lopte (oko 60%), ali nije stvorila niti jednu šansu pred golom Portugalaca, dok su oni pripretili samo jednom iz prekida.

Pepe je bio najviši u skoku posle centaršuta iz slobodnog udarca u 25. minutu, ali je neprecizno šutirao glavom. Bio je to jedini potez vredan pažnje u prvih 45 minuta i jedina šansa na utakmici.

Drugi deo je počeo žustrije i videlo se da će meč biti dinamičniji u odnosu na ono što je viđeno u prvih 45 minuta utakmice. Hrvatska je prva zapretila u dve situacije u 52. minutu. Najpre je u skoku pokušao Mandžukić, a zatim je Perišić pred golom Rui Patrisija sa oko 7 metara šutirao neprecizno iz povoljne prilike.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Samo deset minuta kasnije ponovo su Hrvati zapretili. Ovoga puta su bili najbliži golu. Domagoj Vida je bio najviši u skoku posle prekida i dobro izvedenog centaršuta. Šutirao je glavom sa nekih pet metara, ali je lopta prošla tik pored stative. Da je išla u okvir gola golman Portugalije ništa ne bi mogao da učini.

Nastavili su Hrvati da napadaju, doduše slabijeg intenziteta i u nastavku meča, ali su Portugalci uspeli da zatvore prilaze golu i meč je otišao u produžetke.

Hrvati su bili konkretniji i u prvom i u drugom produžetku. Posle prvog nije bilo ozbiljnijih šansi, ali je u 112. minutu ponovo Domagoj Vida propustio šansu nakon kornera. Perišić je dobro izveo udarac iz ugla, Rui Patrisio se sapleo pred golom, a štoper Hrvatske je imao prazan gol, ali je glavom prebacio loptu preko gola.

Imali su Hrvati šansu i u u 115. minutu kada je Perišić pogodio stativu. Po nepisanom fudbalskom pravilu usledila je kazna. Portugalci su izveli kontru. Kvarežma je poslao loptu na drugu stativu ka slobodnom Ronaldu, on je šutirao iskosa sa desne strane. Subašić je uspeo da odbrani, ali je na loptu naleteo Kvarežma i sproveo je u gol.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јован Дучић

    25. jun 2016 | 23:27

    ГООООООООООООООООЛ ПОРТУГАААААААААААЛ

  • Goran

    25. jun 2016 | 23:39

    Kvarezma ziv i zdrav bio sto godina. Nazalost polovina Srba navija za one koji su nam pobili i proterali milion ljudi.

  • djoz

    25. jun 2016 | 23:38

    Au brate, bolje je i da se ne plasiras na evropsko kao mi nego da budes najbolji i ispadnes u osmini finala. HAHAH

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA