≫ 

S***E OD ŽREBA! Novakov prvi rival dao vrlo iskren intervju pred meč sa Srbinom

Džejms Vord uopšte nije oduševljen što mu svi pričaju da se u idealnom trenutku sastaje sa najboljim igračem sveta

  • 5
Foto: Guliver/Daniel Smith/Getty Images Foto: Guliver/Daniel Smith/Getty Images

Ne mora se posebno isticati koliki je favorit Novak Đoković nad 177. teniserom sveta Džejmsom Vordom u prvom kolu Vimbldona, ali moglo bi da se istakne kako Britanac vidi svoj debi na Cetralnom terenu.

"Gardijan" je opisao situaciju u kojoj je teniser saznao da za rivala ima najboljeg igrača na svetu. Njegova reakcija kada mu je francuski dubl igrač Pjer Uges Erber bila je kratka i jasna: J****e.

Vord nije krio da verovatno neće ni spavati pred meč.

- Dobro je to na jedan način, ali je sr*** na drugi. Biće to sjajan dan. Jednom u životu imate priliku da igrate protiv njega u Londonu, na Vimbldonu, protiv prvog igrača sveta, jednog od najboljih svih vremena. Protiv čoveka protiv koga nikada nisam igrao, i to na Centralnom terenu, o kome samo toliko sanjao. Jedva čekam, mada sam malo nervozan.

Centralni teren je drugačiji. Tu se svi unervoze. A ako se ne unervoze, to znači da im i nije baš mnogo stalo do tenisa. U mom slučaju, ja nisam nikada bio u ovakvoj sitauciji, pa mi je teško da predvidim kakav ću biti u ponedeljak. I koliko ću spavati. Verovatno ću zaspati u zoru. Ako uspem. Pa, sa Novakom nisam nikada ni trening odradio! Samo mu kažem "ćao" kada prođemo jedan pored drugog. Nije on jedan od tenisera sa kojima se družim - rekao je Vord.

Foto: Guliver/Jordan Mansfield/Getty Images Foto: Guliver/Jordan Mansfield/Getty Images

Upitan da li je sunarodnika Endija Marija pitao za neki savet, 29-godišnji Vord bio je iskren:

- Ma jesam... Mada, on je trčao na trening, pa smo se sreli samo na trenutak. Nije mi rekao mnogo. Samo "srećno". A, realno, mogao bih da mu učinim uslugu, zar ne? Nešto poput "Daj mi neki dobar savet, u tvom je interesu, pomoći ću ti koliko i sebi!". Stvari bi bile malo lakše. Ali, svi mi ionako govore samo jedno: najbolje je da igraš protiv Novaka u prvom kolu - rekao je Vord i izrazio koliko ceni zahvalnost Sema Grota.

- Video sam Sema Grota tada, reagovao je na to koga sam dobio uz dranje: "Joj, kakav usr*** žreb!". Rekoh, konačno malo iskrenosti. Ostali samo ke***u kada mi kažu kako je ovo "idealno vreme da igram sa njim", da nije igrao nekoliko nedelja, da mu je ovo prelazak na terene sa travom... Grot mi je rekao: "Znam kako ti je. Meni žreb dodelio Nišikorija". Rekao sam mu da smo u istom sosu. Dobro, ne baš istom... ali, opet - rekao je iskreni Vord.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA