≫ 

Srbija demolirala Grke pred kvalifikacioni turnir za Rio!

Nikola Jokić najbolji sa 20 poena, Teodosić je ubacio 16, a Raduljica 14 u, na trenutke i egzibicionoj pobedi našeg nacionalnog tima

  • 5

Najbolji srpski košarkaši spremni kao zapete puške čekaju početak kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre od 4. do 9. jula u Beogradu.

Posle duple pobede nad Francuzima, izabranici Aleksandra Đorđevića pobedili su i vrlo dobru selekciju Grčke pred 15.000 navijača u beogradskoj "Kombank Areni", rezultatom 91:76 (27:29, 26:17, 22:17, 16:13).

>>> NBA Srbija: Raduljica i Bogdanović spektakularnom akcijom zakucali Grke! (VIDEO)

Naš nacionalni tim je u ova tri meča, potenciramo: protiv odličnih ekipa, pokazao da je maksimalno "naštelovan" za ono što ga uskoro čeka na istom mestu u daleko važnijim izazovima.

Pobeda Srbije je protekla je bez učešća Nemanje Nedovića, koji nije ulazio u igru.

Najefikasniji u našem timu bili su fenomenalni Nikola Jokić sa 20 poena (i 9 skokova), Miloš Teodosić sa 16 i Miroslav Raduljica sa 14 poena.

Prve reprezentativne minute u seniorskom dresu sa državnim grbom upisali su nadolazeće velike nade naše košarke Rade Zagorac i Marko Gudurić, koji je upisao je trojku u finišu poluvremena, što su mu bili jedini poeni.

Kod Grka, prednjačio je Janis Adentokumbo sa 14 poena.

Sve u svemu još jedno prijatno veče priredili su naši košarkaši publici koja je mogla da vidi mnogo toga kvalitetnog sa repertoara Đorđevićevih izabranika: odbranu na najvišem nivou sa mnogo odgovornosti, igru u tranziciji, jednostavna i raznolika rešenja u napadu i, pored svega, atraktivne poteze u trenucima kada je to bilo izvodljivo usled ubedljivog vođstva, ali, istina, bilo ih je i onda kada to nije bio slučaj.

Grci su u prvoj deonici napunili koš našeg tima sa 29 poena, ali su i primili približan broj u periodu koji je bio napadački najpotentniji sa obe strane, da bi već u nastavku Srbija počela da steže odbranu i sve više limitira poimence vrlo jak sastav Helena, ali timski ne toliko ubojit.

>>> Grčka zver pokidala obruč u Areni: Adentokumbo demonstrirao silu! (VIDEO)

Sa 14 poena od prvih 29 timskih Srbije, Nikola Jokić je bio apsolutno prva violina našeg tima pokazavši još jednom da smo u njemu dobili igrača kakvog dugo nismo imali. Tamo gde je on stao, nastavio je Teodosić dalekometnom "paljbom" i razigravanjem saigrača, pa je razlika u korist Srbije brzo počela da raste, do maskimalnih devet u finišu prvog dela igre.

U nastavku, igra Grčke se raspala. Srbija je delovala razigrano, sigurno, svi igrači kojima je Đorđević dao šansu su dali takav doprinos da se nijednog trenutka nije osetio izostanak Jokića, Teodosića ili Bogdanovića kada su na klupi. Ovo se pre svih odnosi na Jokića, Štimca i Markovića.

Srbija je do maksimalnih +20 stigla posle još jedne superatraktivne akcije u režiji Dangubića koji je pokupio alej-ap dodavanje Gudurića. Bio je to trenutak kada je meč, u pogledu pobednika bio rešen, mada je i pre toga bilo jasno da Grci nemaju šta da traže protiv vrlo raspoložene Srbije.

Pred našim igračima je sada period odmora i treninga za ono što ih čeka od 4. do 9. jula u Areni: kvalifikacije za Olimpijske igre.

Prema onome što su pokazali u ova tri meča, sa velikim optimizmom možemo da očekujemo taj turnir.

Srbija - Grčka 91:76 (27:29, 26:17, 22:17, 16:13).

SRBIJA: Teodosić 16 (4/6 za tri), Simonović, Dangubić 2, Bogdanović 7, Marković 7, Kalinić 1, Nedović, Birčević 4, Raduljica 14, Jokić 20, Štimac 7, Zagorac.

GRČKA: Burusis 9, Kalates 7, Perperoglu 12, Kavadas 9, Mancaris 3, Agravanis 7, Papapetru 10, Dorsi, Haralampopulos 3, Bogris, Adetokumpo 14.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA