≫ 

Đoković marinirao Manarina za 3. kolo Vimbldona

Šampion lako savladao i drugu prepreku u Londonu

  • 7

Vord - precrtan, Manarino - precrtan.

Novak Đoković u laganom ritmu, u šampionskom maniru, ruši protivnike na Vimbldonu i čuva snagu za nadolazeće, ozbiljnije izazove u nastavku turnira i napad na peti uzastopni Grend Slem.

>>> Đokovići porodično na Vimbldonu! Iz kraljevske lože gledaju kralja tenisa (FOTO)

Srbin je u drugoj rundi savladao francuskog tenisera Adriana Manarina, 55. na ATP listi, rezultatom 3:0 (6:4, 6:3, 7:6) i rezervisao treće kolo gde ga čeka bolji iz duela Sem Kveri - Tomaz Beluči.

Bez previše potrošene energije i mnogo umaranja, Novak je izdominirao u prva dva seta protiv igrača čiji je najveći Grend Slem domet bilo 4. kolo Vimbldona pre tri godine, a najzvučnije pobede u karijeri je beležio protiv Vavrinke, Del Potra, Simona, Kolšrajbera...

Dakle, igrač koji ume da iznenadi, ali vrlo retko.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U trećem setu, tek za nijansu više posla imao je Đoković, jer je Manarino vodio 3:2 i tu je, učinilo se u tom trenutku, bio njegov kraj nastupa u Londonu.

Pošto je osvojio gem na svoj početni udarac, Novak je osvojio i onaj naredni za vođstvo od 4:3, a brzo potom bilo je 5:3 što je bio više nego jasan nagoveštaj kraja meča.

Međutim, u tom trenutku najbolji igrač sveta kao da je mislima odlutao u naredno kolo, što je Francuz, koji nije imao šta da izgubi, iskoristio da osvoji dva vezana gema i vrati neizvesnost u trećem setu koji je, na kraju, rešen tek u uzbudljivom taj-brejku gde je do izražaja došao kvalitet našeg tenisera.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pored opuštenijeg pristupa na kraju, ono zbog čega bi Novak možda trebalo da bude zabrinut su i sedam duplih grešaka koje protiv rivala Manarinovog ranga nisu bile kobne, ali već protiv bolje rangiranih igrača i te kako mogu biti prevaga na štetu Srbina.

Vredi još pomenuti da je ovo bila 16. uzastopna pobeda našeg tenisera na Vimbldonu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemke

    29. jun 2016 | 18:11

    Nole igra samo koliko mora, ovo mu dodje kao osrednji trening. Posle ovog ide na trcanje pa teretana.

  • Rade

    29. jun 2016 | 17:57

    To Nole care tek prestoje teski mecevi pazi se.

  • Ferrari909

    29. jun 2016 | 19:08

    Sta ces takav je Srpski TERMINATOR.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA