≫ 

ISTORIJSKI USPEH: Vels magičnim golovima razmontirao Belgijance za polufinale EP! (VIDEO)

Zmajevi su po mnogima napravili iznenađenje i pobedili ''Crvene đavole'' sa 3:1, a u borbi za finale će igrati protiv Portugalije

  • 19
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Vels je u polufinalu EURA pošto je pobedio Belgiju sa 3:1! Čudo se nastavlja za ekipu sa Ostrva, koja je napravila po mnogima veliko iznenađenje protiv ''Crvenih đavola''.

Poveli su Belgijanci u 13. minutu fantastičnim golom Najngolana u 13. minutu, ali je Ešli Vilijams do poluvremena izjednačio. Magija je viđena u drugih 45. minuta, kada je Robson-Kanu u 59. minutu postigao fenomenalan gol za vođstvo, a pobedu je u 85. minutu potvrdio Sem Voks.

Vels će u polufinalu igrati protiv Portugalije.

BELGIJA - VELS 1:3

(Najngolan 13 - Vilijams 31, Robson-Kanu 59, Voks 85)

Belgija: Kurtoa, Aldervireld, Denajer, Munije, J. Lukaku (Mertens 75), Vitsel, Naingolan, De Brujne, Karasko (Felaini 46), Azar, R. Lukaku (Bačuaji)

Vels: Henesi, Dejvis, Čester, Vilijams, Ledli (King 78), Alen, Remzi, Tejlor, Ganter, Bejl, Robson-Kanu (Voks 80)

Belgija je počela meč mnogo bolje. Posle prve šanse, kada se Vels čudesno odbranio u šestom minutu posle tri šuta na gol, gde su neki odbrameni igrači Velšana sa gol linije sprečili da Belgija povede.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

To nisu uspeli da spreče u 13. minutu kada je Rađa Najngolan postigao jedan od najlepših golova prvenstva. Raspalio je lopti sa nekih 30 metara, i zakucao je u loptu golmana Henesija, koji je paradom samo ulepšao pogodak.

Nastavila je Belgija da igra u tom ritmu i u narednim minutima i odbrana Velsa je bila na mukama da zaustavi raspoložene ''Crvene đavole''.

Vels je ipak nekako uspeo da odoli i od 25. minuta situacija se preokreće na terenu. Prvu šansu za izjednačenje sprečio je Tibo Kurtoa, fantastičnom odbranom u 26. minutu, kada je zaustavio šut Tejlora sa nekih 6-7 metara posle dobre asistencije nakon prodora Remzija.

Foto: Guliver/Mike Hewitt/Getty Images Foto: Guliver/Mike Hewitt/Getty Images
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Izjednačenje je ipak viđeno samo pet minuta kasnije, kada je Ešli Vilijams posle uigrane akcije posle kornera uspeo da zatrese mrežu Belgije.

Mogli su Velšani i da potpuno preokrenu do poluvremena, pošto su nastavili sa napadima i imali nekoliko opasnih situacija pred golom Kurtoe, naročito posle uigranih prekida, ili šutevima iz daljine.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Start drugog poluvreme donelo je sličnu situaciju kao na početku utakmice. Belgija je krenula agresivnije, imala šansu za izjednačenje, ali je u 59. minutu Robson-Kanu postigao fenomenalan gol. Izbacio je kompletnu odbranu Belgije jednim driblingom pa rutinski matirao Kurtou.

Belgija je potom napala svim silama, Felaini je propustio verovatno najbolju priliku za izjednačenje u 74. minutu, kada je glavom iz povoljne situacije šutirao pored gola.

Foto: Guliver/ Clive Rose/Getty Images Foto: Guliver/ Clive Rose/Getty Images

Vels je sve završio u 85. minutu, kada je rezervista Sem Voks posle dobre kontre i sjajnog centaršuta sa desne strane Krisa Gantera skočio maestralno i zakucao loptu u mrežu za pobedu i veliko slavlje i istorijski uspeh.

Belgija u polufinalu igra protiv Portugalije, koja je u četvrtak na penale izbacila Poljsku. Meč je na programu 6. jula u Lionu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA