Makabi odustao od ABA lige, Mađari ulaze?

Srbiju će, ako bord ABA lige ne pošalje još jednu pozivnicu, predstavljati Partizan, Radnički i Crvena zvezda. Iz Hrvatse, bar "papirološki" u Ligu idu Cedevita, Cibona i Split, dok je pozivnica poslata na adresu kluba iz Zadra

  • 0

Prvi put u istoriji regionalne košarkaške lige šampion neće braniti titulu. Naime, kao što se i pretpostavljalo, Makabi neće sledeće godine igrati u ABA ligi. Informacija je konačna, a medijima je saopštio David Federman, vlasnik telavivskog tima.

- Nakon pažljive analize i povećanja broja utakmica u Evroligi, postalo je jasno da je praktično nemoguće da igramo u tri takmičenja, a bilo bi pogrešno da ne učestvujemo u izraelskom šampionatu. S obzirom na to što je navedeno, žao nam je što moramo da vas obavestimo da se povlačimo iz ABA lige od naredne sezone - saopštio je između ostalog Federman, koji je nešto ranije rekao da je "Makabi potrošio dosta novca, igrajući Jadransku ligu".

ABA liga će i sledeće sezone imati 14 ekipa, a osim skopskog MZT-a možemo da očekujemo još jednog debitanta. MZT je dobio pozivnicu, a upražnjeno mesto nastalo odlaskom Makabija mogla bi da popuni i jedna mađarska ekipa - Solnok (učesnik fajnal-fora Evročelendž kupa).

Očekivalo se da 150.000 evra, koliko košta "ulaznica" za ABA lčigu, plati i Vojvodina, ali od toga najverovatnije neće biti ništa. U problemu su i Hrvati, tačnije Split, koji je osvajanjem trećeg mesta u Hrvatskom šampionatu obezbedio učešće. Međutim, Splićani nemaju para i ukoliko se tokom leta nešto ne promeni neće igrati u regionalnom takmičenju. Solnok je ozbiljno zainteresovan da nastupa, baš kao i slovenački Helios.

 

Inače, Srbiju će, ako bord ABA lige ne pošalje još jednu pozivnicu, predstavljati Partizan, Radnički i Crvena zvezda. Iz Hrvatse, bar "papirološki" u Ligu idu Cedevita, Cibona i Split, dok je pozivnica poslata na adresu kluba iz Zadra. Iz Slovenije igraju Krka i Olimpija, a iz BiH Široki i Igokea. Karavan će popuniti Budućnost i MZT.

(D. Ješić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA