≫ 

Hrvati jedva sačuvali +24 protiv Grka i ušli u finale!

Bojan Bogdanović predvodio "kockaste" sa 20 poena

  • 8

Košarkaška reprezentacija Hrvatske išla je od sjaja do očaja, i nazad, u polufinalu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre sa Grcima, u Torinu.

Na kraju, ekipa Ace Petrovića uspela je da se plasira u finale pobedom od 66:61 (31:13, 13:21, 8:15, 14:12), tako da joj još jedna pobeda nedostaje za plasman u Rio.

Rival Hrvatima biće pobednik drugog polufinala u kome se sastaju domaćin Italija i Meksiko.

Hrvati jesu pobedili, ali zaista je malo nedostajalo da "ponište" sve dobro iz prve deonice i dožive šok epilog, s obzirom na to da su u već u 8. minutu vodili sa neverovatnih 37:13 (?!), a da su tri i po minuta pre kraja treće deonice gubili 47:46!

Grci su tada bili na vrhuncu naleta, a igrači Hrvatske potpuno obezglavljeni, konfuzni u napadu, labavi u odbrani, međutim uspeli su da se konsoliduju i ne dozvole Kacikarisovom timu da se rezultatski "odlepi".

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Sjajni Bogdanović i Šarić "izmišljali" su poene u tim trenucima, tako da su Hrvati "došli do vazduha" pred poslednju deonicu u kojoj su Grci ušli u kontra ritam , pa se situacija ponovo okrenula u korist "šahovničara".

U poslednja tri minuta, Hrvti su stekli dvocifrenu prednost i, iako su Heleni "zakuvali" pre kraj, izostaoa je dramatičan finiš.

Najzaslužniji za pobedu Hrvatske bio je Bogdanović sa 20 poena, Šarić je ubacio 16, a Simon 11, ali sve u prvom poluvremenu. Na drugoj strani, samo je Perperoglu, najzaslužniji za nalet Grka, bio na visini zadatka i jedini "dvocifreni" sa 13 poena.

Podbacili su Adetokumbo, koji se zaustavio na 9 poena, i Burusis sa 8.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Russell Westbrook

    8. jul 2016 | 19:40

    Ovo nisam ocekivao, da Hrvati pobede Grke..Ja bih cak voleo da izbace i Italijane, pa da ih pocepamo na Olimpijskim igrama, da im se smejemo

  • Milojko

    8. jul 2016 | 23:59

    Ako Hrvati pobede, mi u kafani ćemo opet ostati bez stoljnjaka! Daj bre, pa što nam to radite kad vam je zastava crveno belo plava!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA