≫ 

Sale Đorđević definitivno otpisao Bobija za Rio: Nije pošteno prema ovih 16 momaka! (VIDEO)

Selektor najavio povratak Bjelice, koji već 11. jula putuje u Minesotu da dobije zeleno svetlo za pun trenažni proces i pripreme za Rio

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević bio je zadovoljan posle pobede nad Portorikom u Areni kojom je je Srbija obezbedila plasman u Rio. Na konferenciji za novinare najavio je da Bjelica dobija zeleno svetlo 11. jula i da će se posle puta po dozvolu u Minesotu odmah priključiti ekipi.

>>> Koja grupa u Riju nam više odgovara? U jednoj nas čeka PAKAO, a u drugoj DRIM TIM!

Takođe, istakao je da neće zvati nikoga ko nije bio na spisku od 16 igrača, među kojima su Bjelica i Mačvan, koji su bili povređeni, ali i Gudurić i Zagorac, koji su otpali pred početak kvalifikacija.

- Bjelica 11. jula ide u Minesotu da dobije zeleno svetlo. Mačvan još nije dobio dozvolu, tek 15. bi trebalo da dobije dozvolu za trčanje, ali ići će sa nama na Kopaonik. Takođe i Gudurić i Zagorac idu sa nama. To je jedna dobra grupa. Ja ih čekam sa programom i mnogo trčanja da se spremimo za Rio - bile su prve reči Đorđevića.

- Igrači će dobiti pet dana slobodno. To je bilo u planu i pre svega ovoga. Imamo plan za Kopaonik koji je u fioci. Sada nas čekaju dugi treninzi, gde ćemo morati kroz regeneraciju da dovedemo fizičku pripremu za ceo taj turnir na prihvatljiv način, a ona će biti ključan faktor, jer je turnir veoma naporan.

BOBI DEFINITIVNO OTPAO!

Foto: Guliver/Christian Petersen/Getty Images Foto: Guliver/Christian Petersen/Getty Images

Na pitanje da li će zvati nekoga dodatno, ko nije na spisku, među kojima je Boban Marjanović, selektor je odlučno presekao:

- Ne, samo ovih 16 će biti u konkurenciji - rekao je Đorđević, a zatim je i opisao kako se sve to izdešavalo oko otkaza i obrazložio svoju odluku, kao i nervozu na jednoj konferenciji na kojoj je dobio upravo pitanje o Marjanoviću.

- Pre konferencije se sve naglo promenilo i niko nije bio spreman za to. Uletela su ta pitanja, koja ne kažem da su bila maliciozna ili naručena, ali tu se dogodilo nešto što nije bilo lepo od strane igrača prema ostaloj grupi. Naša vrata su bila širom otvorena, ali smo naišli na potpuno pogrešan način otkaza - istakao je selektor reprezentacije.

- Svaki otkaz je potpuno legitiman, ali da dođe na taj način nije u redu. Juče je bilo da, a danas ne. Bili smo iznenađeni svi. Bilo je to bez respekta prema ovih 16 momaka. To srce tima Štimac je recimo zaradio svojim radom. To je ono što volim i potenciram. Na ovo drugo ne mogu da utičem - poručio je Đorđević.

Za kraj je dobio pitanje koga bi voleo u grupi.

- Nikada me te kalkulacije nisu interesovale. Neka bude šta god - zaključio je Đorđević.

Pogledajte i utiske igračaposle pobede nad Portorikom i šta su rekli o putu u Rio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • djoz

    10. jul 2016 | 00:25

    Bravo majstore, da se zna ko je gazda! Realno bolje je imati u timu najvećeg borca i lika koji gine na terenu nego čoveka koji je pokazao koliko voli Srbiju Marijanovuća (realno boljeg igrača). Zamislite samo kako bi se Štimac osećao da je prednost nad njim dobio Marijanović, dve totalne suprotnosti, čovek koji nas je "izdao" i čovek koji nije toliko dobar ali daje sve od sebe uvek, gine na terenu.

  • Coa

    10. jul 2016 | 00:07

    Dobro nece biti losa ekipa i hemija je vrhunska.Al mislim da se gresi oko Bobija,i bolji igraci od njega su davali otkaze zbog ugovora pa su kasnije nastupali za reprezentaciju.Za ovaj turnir nije bio potreban al za Rio mislim da jeste.Volim licno i Radulju i Stimca al oni sa jacim igracima nemaju sanse,dok je Bobi dosta napredovao u Nba,skok mu je bolji od prethodne dvojice i bio bi bas dobar x faktor.

  • sasa

    10. jul 2016 | 00:06

    Srpska posla....tipa ostavicemo srce na terenu....nema racionalnosti, Stimac je srcan pa ce da igra umesto Bobija koji je zavrsavao zivotno pitanje i naravno da nije mogao da igra kvalifikacije, da se ne lazemo, protiv trece lige.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA