≫ 

Zvezdino kasno paljenje u Evropi: Katai majstorijama doneo preokret na Malti (VIDEO)

Dobro drugo poluvreme bilo je dovoljno crveno-belima da preokrenu rezultat na Malti preko svoje inspirisane desetke

Crvena zvezda je pobedom otvorila evropsku sezonu i kvalifikacije za Ligu šampiona. Savladali su Valetu na Malti sa 2:1, posle preokreta jer su na poluvremenu gubili sa 1:0.

Meč je rešio Aleksandar Katai, koji je bio najbolji pojedinac meča. Najpre je u 66. minutu postigao izjednačujući gol, da bi u 75. minutu na tacni servirao Sikimiću loptu za gol koji je doneo preokret i pobedu.

VALETA - CRVENA ZVEZDA 1:2

(Falkone 15 - Katai 65, Sikimić 75)

Valeta: Boneto, Karuana, Azopardi, Borg, Žil, Brifa, Falkone (Santjago 40), Pani, Agire, Džonatan, Romeu

Crvena zvezda: Kahriman, Cvetković, Luković, Fibel, Ibanjez, Donald, Le Talek, Srnić (Muče 46), Kanga, Katai, Vieira (Skikimić 65)

Crvena zvezda je veoma loše ogirala prvo poluvreme. Nezainteresovano, potcenjivački i ležerno. Kao da su na utakmicu otišli direktno sa plaže i to su domaćini iskoristili. Šok se dogodio već u 15. minutu, kada je Falkone zatresao mrežu Kataija lobom iskosa sa desne strane posle duge lopte.

Odbrana Zvezde je delovala smušeno i Valetin Argentinac je to iskoristio.

Zvezda je posle toga odgovorila šansom Vieire, ali Portugalac nije bio precizan iz povoljne prilike. To je ujedno bilo i jedino vredno pomena kada je u pitanju igra crveno-belih u prvih 45. minuta.

Mogao je Miodrag Božović da bude zadovoljan što rezultat nije bio i ubedljiviji, pošto je Falkone u 33. minutu zatresao mrežu Kahrimana posle jedne kontre Maltežana, ali je sudija dosudio ofsajd, iako kamera sa TV-a pokazuje da nije bilo nedozvoljene pozicije.

Trener Zvezde je u drugom poluvremenu od starta ubacio u igru Mučea, koji je odmah uneo živost uz veoma inspirisanog Kataija, koji je dominirao u drugih 45 minuta.

Zvezdina desetka je u 66. minutu posle progiravanja Kange dugom loptom zatresao mrežu majstorskim lobom iskosa sa desne strane, sa gotovo identične pozicije odakle je Kahriman primio gol.

Nastavili su se napadi crveno-belih i deset minuta kasnije na semaforu je rezultat bio potpuno preokrenut. Ponoov je Katai napravio pometnju u kaznenom prostoru Maltežana, proigrao je Sikimića, koji je nešto ranije ušao u igru umesto Vieire, a iskusnom Zvezdinom džokeru nije bilo teško da sa metar prosledi loptu u praznu mrežu.

Do kraja meča Zvezda je uspela da sačuva prednost, a u igri je poslednjih deset minuta bio i Džon Ruiz. Revanš meč je na programu za nedelju dana u Beogradu, a Zvezda će već u petak saznati i potencijalnog rivala za 3. kolo kvalifikacija u kome neće biti među povlašćenim ekipama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tuki.

    12. jul 2016 | 19:12

    Zasto igra Lukovic?? Zasto nema ni plavsica? Nemamo kreatora trenutno..

  • Darko

    12. jul 2016 | 19:33

    Zasto se forsiraju Lukovic i Sikimic,zasto ??? Sa Lukovicem u odbrani ima da ispusimo!

  • Max

    12. jul 2016 | 20:17

    Lukovica oterati!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA