≫ 

U Rusiji su seksi atletičarku proglasili izdajnicom, pa se nije dugo čekalo na njen odgovor

Dok se priprema za Igre u Riju, Darija Klišina nije ostala nema na provokacije

  • 6

Jedna od najboljih ruskih atletičarki Darija Klišina dobila je dozvolu Svetske atletske federacije (IAAF) da učestvuje na predstojećim Olimpijskim igrama kao neutralna takmičarka, dok je kompletni ruski atletski tim suspendovan.

IAAF je zabranila nastup ruskim atletičarima zbog sistemskog dopinga u toj zemlji posle istraživanja Svetske antidoping agencije (WADA). Sve nade Rusa položene su u odluku Suda za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), koja se očekuje u narednom periodu.

Za to vreme, 25-godišnja atletičarka u skoku udalj našla se na udaru javnosti i medija. Kritikovana je zbog tog što se nije solidarisala sa svojim sunarodnicima, a "pride" ide i činejnica da trenira u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ona je dobila dozvolu da učestvuje jer je uputila zahtev za nastup u Rio de Žaneiru nakon što je dokazala da nije uzimala doping. Mnogim atletičarima iz Rusije je to odbijeno, ali ne i Klišini, kojoj je boravak u SAD dodatno išao u prilog.

Sve ovo je uslovilo da Klišinu nazivaju izdajnicom, pa se ona tim povodom oglasila.

- Želela bih da naglasim da nisam počela da treniram u SAD s američkim trenerom mesec dana pre nego što je ova situacija eskalirala, već tamo živim tri godine. Zato mislim da nije u redu da me kritikujete i nazivate izdajnicom. Zaista se nadam da u Rio neću ići sama. Želim da verujem da će CAS doneti pozitivnu odluku. Svima nam treba podrška i vera da ćemo u Riju nastupiti kao ekipa - odgovorila je Klišina na prozivke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sonja

    14. jul 2016 | 18:27

    Kao u svim totalitarnim sistemima i u Rusiji se ljudi dele na patriote i izdajnike i sada ona da bi bila patriota treba da se solidarise sa onima koji su krsili propise i da odbaci mogucnost da ucestvuje na Olimpijadi za koju je vredno i posteno trenirala,a to je njen jedini posao.

  • Buncuk Milne

    14. jul 2016 | 18:23

    Kako je lepa...

  • Toto

    15. jul 2016 | 06:57

    Nove belosvetske izmisljotine protiv Rusije, narod ne vidi sta belosvetska g..na rade, tako je bilo i sa nama ka da se otkrije istina uvek bude kasno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA