≫ 

Rešena misterija koreografije Delija: U centru Severa je Albanac koga mrzi cela Srbija (FOTO) (VIDEO)

Navijači Zvezde na simboličan način želeli da poruče da UEFA podržava terorizam prikazom scene iz marta 2004. godine, kada su Albanci razarali srpske crkve

  • 52
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Navijači Crvene zvezde nastavili su svoj rat protiv UEFA, koji je počeo od priznanja tzv. države Kosovo u ovu organizaciju. To se moglo videti i na prvoj evropskoj utakmici crveno-belih u novoj sezoni na Marakani, kada je tokom izlaska igrača Zvezde i Valete iz tunela na Severu osvanula nova koreografija posvećena ''evropskoj kući fudbala''.

Ovoga puta nešto drugačija u odnosu na sličnu koja je viđena na prijateljskoj utakmici protiv Olimpijakosa krajem prethodne sezone. Ovoga puta su bokovi severne tribine bili u bojama srpske trobojke, dok je u centralnom sektoru ponovo na crvenu pozadinu crnim slovima ispisano UEFA.

Bio je u samom centru tribine i novi detalj, silueta osobe na nečemu što podseća na krov, i to je neke i zbunilo na samoj utakmici, jer nisu mogli da ustanove sa sigurnošću šta tačno predstavlja.

Printskrin: Youtube/Slobodan Albanac skrnavi srpsku crvku na Kosovu 17. marta 2004. godine; Printskrin: Youtube/Slobodan

Misterija je rešena na forumu Delija, gde je uz koreografiju objavljena i fotografija iz jezivog snimka kako Albanac lomi krst sa srpske crkve na Kosovu i Metohiji iz martovskog pogroma 2004. godine.

Simbolika je jasna, slika prenosi ono što je poručeno na paroli uz sličnu koreografiju kao protiv Olimpijakosa ''UEFA supports terorism''.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Delije očigledno nemaju nameru da odustanu u svojoj borbi protiv UEFA, a pitanje je da li će to naškoditi njihovom timu i da li će čelnici evropske kuće fudbala kazniti Zvezdu zbog koreografije.

Pogledajte kako je izgledala koreografija ispod severne tribine po izlasku igrača iz tunela:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravda

    20. jul 2016 | 11:49

    Taj Albanac koji je udario na hriscanstvo i pravoslavlje Bozja kazna ga je stigla, pola porodice mu pomrlo, sam je ostao, znaju to nasi najhrabriji koji na Kosovu i Metohiji i danas zive... Inace Albanci cesto ulaze u nase crkve koje su palili i rusili da traze spas, to sam licno video prilikom poslednje posete KiM.

  • Suncica

    20. jul 2016 | 09:16

    Svaka cast!Sada su vandali nastavili svoj krvavi pir u Turskoj,Francuskoj...Mozda ce bolje da se razumemo mi koji smo to zlo doziveli pre 20 godina...

  • Багериста

    20. jul 2016 | 11:22

    овај што је рушио крст је умро од чика ракоње бар су тако новине писале....Бог све види само лагано...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA