≫ 

Partizan bez Evrope ove sezone: Penali presudili crno-belima u Poljskoj, Mihajlović tragičar! (VIDEO)

Srpski vicešampion zaustavljen na putu ka Ligi Evrope

Penal serija u Lubinu rešila je učesnika trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope i protivnika danskog tima Senderijskea. Punih 120 minuta nije bilo golova, pa je usledila penal lutrija, u kojoj je Zaglembje bilo bolje od Partizana.

Zaglembje - Partizan 4:3 penali, 0:0 (prvi meč 0:0)

ZAGLEMBJE: Polaček, Todorovski, Guldan, Dabrovski, Čotra, K. Pjatek (od 102. Tošik), Kubicki, Voznjak, Rakovski (od 61. Vlaško), Janoška (od 74. Janus), L. Pjatek.

PARTIZAN: Šaranov, Vulićević, Gogua, Milenković, Bogosavac (od 120. Đuričković), Everton, Brašanac, Janković, Radović (od 91. Ilić), Mihajlović, Đurđić (od 70. Vlahović).

Prvi je šutirao Brašanac, i promašajem zamalo postao tragičar.

Janus je odmah potom samouvereno savladao Šaranova. Saša Ilić je potom bio precizan, kao i Guldan, pa Đuričković. Onda je u idealnom momentu Šaranov pročitao šut Todorovskog, bivšeg igrača Rada, i odbranio.

Janković je prvi put doveo Partizan u prednost u seriji, ali je Voznjak izjednačio na 3:3.

A onda se u najgorem momentu iskazao golman Polaček, i odbranio Nemanji Mihajloviću. Vlaško je potvrdio pobedu.

Priželjkivali su crno-beli posle "nule" u Beogradu da će imati više prostora u revanšu, da će iskoristiti svoje prilike, ali je njihov pristup u Lubinu bio sve samo ne onaj koji su najavili.

Poljaci su tukli na terenu, imali čak i konkretnije prilike posle kikseva odbrane i nepovezanog veznog reda, i po svemu viđenom, igrači Ivana Tomića nisu bili dovoljno hrabri u Poljskoj.

180 MINUTA DVOMEČA - NULA GOLOVA

Foto: partizan.rs Foto: partizan.rs

Nakon jedne kontre koju nije uspeo da završi Radović kada je pao posle kontakta sa protivnikom u šesanestercu, Zaglembje je preuzelo posed lopte i inicijativu.

To je domaća ekipa izvela u stilu poljskog fudbala - previše agresivno. Dovoljno je reći da je Đurđić posle vazdušnog duela sa Voznjakom završio krvave glave, a da je Čotra kopačkom zakačio Vulićevića po licu. Bilo je i dosta povlačenja u gužvi pred golom, pa i pritisaka na sudiju.

Foto: partizan.rs Foto: partizan.rs

Partizan nije uspeo da uputi šut u okvir gola za prvih 45 minuta, a najbolju priliku je imao u 43, kada je posle Mihajlovićevog dobrog centaršuta Gogua glavom pokušao iz neposredne blizine, ali je zamalo prebacio prečku.

U dve situacije se odlično istakao Šaranov svojim intervencijama, i to posle pokušaja Krištofa Pjateka, a u defanzivi je pažnju skrenuo i 18-godišnji Milenković pravovremenim izbacivanjem lopte posle centaršuteva domaćih.

Foto: partizan.rs Foto: partizan.rs

Nije se situacija preterano promenila u nastavku, i dalje nije bio to onaj Partizan od pre nedelju dana u Beogradu.

Sreća se ipak osmehnula crno-belima kada je Janoška pogodio stativu u 61. minutu.

Umesto Đurđića je Tomić uveo Vlahovića, a tek oko 75. minuta se Partizan malo trgao. Mihajlović je odapeo par šuteva sa distance, ali je greška Gogue koji je vrlo lako mogla da bude autogol mogla da uprska celu stvar.

Očigledno je u finišu bilo da obe ekipe čekaju produžetke, a Tomić je od prvog minuta poslao iskusno Sašu Ilića na teren umesto Radovića. Ubedljivo najbolju priliku propustio je Brašanac, koji je na pet metara zakasnio da glavom samo ubaci u mrežu loptu koju je sjajno poslao Mihajlović.

U drugom produžetku su obe ekipe izgledale kao da jedva čekaju penale, videlo se da su igrači umorni, ali je Zaglembje sa dve odlične prilike u poslednjih pet minuta zapretio, ali su ostale neiskorišćene.

Penal lutrija pripala je poljskoj ekipi, a Partizan ove godine neće biti predstavnik Srbije u Ligi Evrope...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki Pfc

    21. jul 2016 | 23:16

    Bagro napolje iz Partizana. Tomiću lipicaneru gubi se i povedi sa sobom celu upravu!!!!

  • srbin

    21. jul 2016 | 20:46

    Fofana nije bio dobar partizanu a u cuki busiiiiii

  • GROBARI TITEL

    21. jul 2016 | 22:18

    Igra nula. Ovi nasi se u kakili. Od one igre na jna, ovo je katastrofa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA