≫ 

Zvezda otvorila sezonu remijem! Grof skupo mogao da plati kockanje! (VIDEO)

Napedak zamalo da uzme sva tri boda na Marakani

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Kakvo otvaranje Superlige! Aktuelni šampion Crvena zvezda gubila je 2:0 od Napretka pred svojim navijačima, ali je uspela da se izvadi da baš porazom ne započne novu sezonu.

Crvena zvezda - Napredak 2:2

(Plavšić 60, Sikimić 81 - Gobeljić 42, Vukanović 47)

CRVENA ZVEZDA: Kahriman, Petković, Luković, Fibel, Ristić, Le Talek, Poletanović (od 84. Babunski), Plavšić (od 60. Vieira), Ruiz, Srnić (od 61. Mouče), Sikimić.

Klupa: Supić, Mouče, Babunski, Cvetković, Anđelković, Vieira, Rendulić.

NAPREDAK: Petrović, Varga (od 87. Lemajić), Projić, Simonović, Abraham, Šljivić, Markoski, Vulić (od 75. Beljić), Gobeljić, Urošević (od 46. Vukanović), Ndaje.

Klupa: Janković, Ilić, Vukanović, Lemajić, Beljić, Jese, Filipović.

Sudija: Vlado Glođović

Kao što je najavljeno, pojedini igrači su dobili "slobodno" za ovaj meč, pa tako u protokolu nije ni bilo Aleksandra Kataija, Luisa Ibanjeza i Mičela Donalda.

Prilike u prvoj postavi su dobili Ristić, Plavšić, Petković, Poletanović, Sikimić, Ruiz - ali nisu svi uspeli to da iskoriste.

Promešao je Grof ozbiljno karte, i eksperiment je pokazao opet istu boljku - spora, izuzetno spora odbrana crveno-belih.

Zvezda je prva imala inicijativu, pa i prilike preko Srnića i Poletanovića, pritiskala je domaće, ali su se oni oslobodoli početne presije.

Ndaje je mogao glavom i ranije da dovede Napredak u prednost, ali je pogodio Kahrimana pravo u telo. Posle pola sata opao je ritam utakmice, a u samom finišu su domaći primili gol.

Gobeljić je iskoristio previsoku pozicioniranost odbrane, poleteo je ka Kahrimanu i bio znatno brži od Ruiza i Ristića, da bi potom lako postigao gol.

Nije Božović ništa menjao na startu drugog poluvremena, ali jeste Ivanović - uveo je Vukanovića koji je posle minut postigao drugi gol za Napredak.

Opet je nedopustiva bila reakcija odbrane, Ndaje je lako poslao loptu ka rezervisti, a ovaj se iskobeljao i pogodio.

Ozbiljan problem je naterao crveno-bele da se razigraju!

U 60. minutu je Plavšić odapeo sa velike udaljenosti i smanjio prednost gostiju.

Nastavili su crveno-beli da napadaju, prebacilo se težište igre na polovinu Napretka.

Uspeo je Argentinac Mouče dobro da se provuče pored odbrane gostiju, i sjajno uposlio Sikimića da izjednači.

Do kraja su crveno-beli imali još nekoliko dobrih, ali neiskorišćenih prilika - sa manje od deset metara je promašio Le Talek, a najbolju je priliku imao i Vieira, koji je makazicama mogao da savlada Petrovića.

SUPERLIGA, 1. KOLO

Petak

Crvena zvezda – Napredak 2:2

(Plavšić 60, Sikimić 81 - Gobeljić 42, Vukanović 47)

Subota

Voždovac – Spartak 20.00

Metalac – Borac 20.00

Mladost – Rad 20.00

Radnik – Javor 20.00

Nedelja

Bačka – Partizan 19.00

Radnički Niš – Čukarički 20.00

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Severac

    22. jul 2016 | 21:04

    Jesam se ugojio jedno osam kila, ali platu dajem da sam brzi od Lukovica

  • Znalac DR

    22. jul 2016 | 21:21

    Da li te je sramota Grofe Božoviću ? Da ovako spremljenu ekipu vratiš sa priprema ?!Pa ovi ne znaju da hodaju , a kamoli da igraju. Nijedan igrač nije dao loptu igraču ispred sebe , samo znaju da igraju unazad , kretanje bez lopte = 0 ! Nijedan centaršut nije prešao visinu pupka ni naših ni njihovih igrača. A igra jedan na jedan strašno . nijedan igrač ti ne zna da obidje sa loptom protivničkog igrača. A šlag na torti je što čuvaš „dragulje“ koji su igrali protiv Valete..... Samo je Katai učinkom, nikako i igrom zaslušio mini odmor ( Pitam se koga li odmaraš posle samo dve utakmice koje su odigrali bez trunke truda , ne znam da li su trebali i da se tuširaju posle utakmice koliko su se šetali).Kako li češ pred Bugare jado ? Sa ovakvim timom , sa ovakvom igrom , a dobio si sve na šta si prstom upro bruko. Verovatno ćeš opet lansirati one tvoje glupe floskule , „ nijesam ja ništa obećao... Za ovu tvoju postavku igre i ovakvu pripremu i selekciju ekipe trebao bi i ti i svi koje vodiš da budete debelo po džepu kažnjeni,izviždani i na stub srama stavljeni jer po svemu sramotite grb i klub za koji igrate nesreće jedne !!! Imaš li petlje junačino da se zahvališ kapitenu Lukoviću na svim ovim biserima, ovo dete Ristića blamiraš na beku da brišu kopačke o njega, a ove rupe tipa Petkovića i šupljeg Kahrimana poturaš kao alibi za ove rezultate koje ostvaruješ ..... Sram te bilo, ako srama imaš da vidiš kako izgleda tvoj rad i „rezultati“ tog tvog rada nesrećo jedna ljudska , svi su te pročitali i sada se sprdaju sa tobom, ali na žalost i sa nama i sa klubom na čijem si čelu.

  • Danijel Delije Sever

    22. jul 2016 | 19:14

    Ajmo Zvezdooooooo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA