Ibanjez pred Ludogorec: Vratićemo Zvezdu tamo gde je bila

Argentinac je savršeno svestan da crveno-beli u utorak biju najvažniju bitku u poslednjih nekoliko godina

  • 13

Slobodno možemo reći da je pred fudbalerima Crvene zvezde najvažnija utakmica u poslednjoj deceniji.

Sem toga što bi crveno-belima uspeh u dvomeču sa bugarskim prvakom Ludogorecom doneo nastavak puta ka sanjanoj Ligi šampiona, sa tim i gomilu para, ujedno bi joj obezbedio siguran ulazak u grupnu fazu Lige Evrope - i takođe lepu svotu novca!

Ono što je u ovom trenutku takođe važno istaći, to je da bi prolazak dalje za Zvezdu značio prekretnicu koja se na Marakani čeka dugi niz godina. Bila bi to, u slučaju uspeha, tačka od koje bi mogala da se računa nova era zvezdinog preporoda. Možda jednog dana, za nekoliko godina, kada Zvezda bude redovan učesnik evropskih kupova i počne da živi na "zelenoj grani", mnogi kažu "sve ovo je počelo onda kada smo eliminisali Ludogorec".

Ali, to je samo želja. A šta je realnost?

Dan pred meč na "Ludogorec Areni" pred novinarima je, uz trenera Božovića, govorio levi bek Luis Ibanjez koji vrlo dobro poznaje ambijent i protivnika sa kojim je imao priliku da igra u dresu zagrebačkog Dinama.

- Njihov napad je najopasniji deo tima. Dugo su zajedno i sasvim sigurno biće teško i u Beogradu i ovde - poručio je Argentinac.

- Za nas je ova utakmica veoma važna, imamo priliku da Zvezdu vratimo tamo gde je bila.

U Zvezdi vrlo dobro znaju da su igrači bugarskog šampiona tehnički izuzetno potkovani i da će šansu tražiti kroz posed lopte.

- Što se tiče Ludogoreca, njihova igra je ista kao i kada sam ja igrao protiv njih sa Dinamom. Nemaju duge lopte, igraju po zemlji - zaključio je Ibanjez.

Meč Ludogoreca i Zvezde igra se u utorak od 20 sati po srpskom i 21 sat po lokalnom vremenu.

(Izveštač Telegrafa iz Razgrada, Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    25. jul 2016 | 20:06

    Svaka cast decko ti igras srcem!

  • Идемо Делије

    25. jul 2016 | 19:16

    Ти се бори Север ће да гори

  • Zvezdino dete

    26. jul 2016 | 00:51

    Zvezda je jedna od najvecih ljubavi u zivotu.Svi mi koji navijamo za zvezdu i koji je volimo,trebamo da verujemo u to da ce ona sutra da pobedi! Uz nju smo i kad gubi i kad pobedjuje,a sutra ce da pobedi!✔

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA