≫ 

FOTO - UBOD: Ovo je prvi "pravi" trofej Novaka Đokovića!

Svetski broj 1 profesionalnu karijeru uspešno započeo na terenima TK "Crvena Zvezda" pobedom nad Cezarom Fererom Viktorijom!

  • 2

Poznato je da je ATP 23. jula 2016. godine obeležio desetogodišnjicu prve titule Novaka Đokovića. Mi Vas podsećamo kako je "izgledao" prvi profesionalni uspeh srpskog tenisera. Na terenima TK "Crvena Zvezda" na Karaburmi igran je jedan od turnira "fjučers" serije.

Tog leta 2003. godine, tada šesnaestogodišnji Novak, savladao je u finalu španskog tenisera Ferera-Viktoriju i tako osvojio prvu profesionalnu titulu u karijeri.

>>> Pakao od servera na putu Đokovića ka finalu Toronta

Za ljubitelje tenisa, zanimljivo je dodati da je Novakov tadašnji rival danas u braku sa bivšom profesionalnom teniserkom Srbije Anom Timotić, sa kojom uspešno vodi tenisku akademiju u Dubaiju.

Medju navijačima u finalnom duelu, našao se i teniser Nikola Ćaćić, tada trinaestogodišnji dečak, učesnik skoro završenog ATP turnira u Umagu.

Najvažnije sportske vesti za 26. jul

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko cg

    26. jul 2016 | 13:07

    Legenda

  • Marjan

    26. jul 2016 | 22:16

    Svaki velemajstor ima svoj pocetak karijere.Kraj se ne zna ali se nadam da ce nas Nole jos mnogo godina biti broj 1 u svetu sporta.Srecno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA