≫ 

Zvezdin remi velike nade: Katai i Kanga majstorijama utišali Bugare! (FOTO) (VIDEO)

Beograđani ostvarili odličan rezultat u prvoj utakmici kvalifikacija za Ligu šampiona sa bugarskim prvakom

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su nerešeno protiv Ludogoreca u Razgradu u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona: odličnih i obećavajućih pred revanš 2:2!

Strelci prelepih golova za Beograđane na "Ludogorec areni" bili su Aleksandar Katai u 48. minutu i Gelor Kanga u 67, dok su golove za domaći tim postigli Kafu u 43. i Kešeru u 77. minutu.

>>> Navijači Ludogoreca dočekali Zvezdu Partizanovom pesmom (VIDEO)

Zvezda je, dakle, uspela u osnovnoj nameri - ne samo da je donela pozitivan rezultat iz Razgrada, već i prednost koju će pokušati da sačuva za nedelju dana pred, verujemo, krcatom Marakanom.

Ekipa Miodraga Božovića u prvom poluvremenu odigrala je veoma loše - defanzivno, neorganizovano, neambiciozno, u drugom daleko bolje, napadački, hrabro, što je i rezultovalo preokretom u režiji fenomenalnog Kataija i inspirisanog i sveprisutnog Kange.

Ostaje samo žal što srpski prvak, posle preokreta, nije uspeo da sačuva vođstvo, a nije, jer je kompletna defanziva naivno reagovala neposredno pre gola Kešerua, kada je dozvolila Rumunu da primi loptu i matira Kahrimana posle dodavanja koje se dogodilo pre nego što je sudija dao znak da se izvede "prekid".

>>> Rodoljubive pesme i ovacije: Ovako su Delije i igrači slavili golove i remi sa Ludogorecom (VIDEO)

Što se tiče same utakmice, videli smo dva potpuno različita Zvezdina poluvremena. Prvo u kome je domaći tim dominirao i potpuno zasluženo stekao prednost preko Džonatana Kafua.

U prvom delu igre naš tim jedva da je "omirisao vazduh" na polovini rivala, ali zato je u nastavku to bila druga priča.

Katai, kapiten i vođa ovog tima, još jednom je pokazao da je igrač za velika dela. Njegov gol nije samo gol. Bio je to vanserijski potez kapitena Beograđana koji je u solo prodoru ka golu Ludogoreca "pomerio kičmu" i bacio na travu dvojicu defanzivaca domaćeg tima i rutinski smestio loptu umrežu.

>>> Šta je Grof rekao igračima na poluvremenu utakmice sa Ludogorecom? (VIDEO)

Taj trenutak bio je početak poletne, daleko opuštenije i sigurnije igre Zvezde.

Dobro uzdrmane igrače bugarskog šampiona umalo nije nokautirao Mouče nakon akcije i centaršuta Srnića, ali ono što je propustio Argentinac ispravio je Kanga. Gabonac je u 67. minutu fantastičnim udarcem matirao "jedinicu" Ludogoreca, za potpuni šok među bugarskim navijačima i, naravno, delirijum Delija u Razgradu.

Šteta, crveno-beli nisu uspeli da sačuvaju vođstvo, jer im je u već opisanoj situaciji pala koncentracija, a Kešeru to iskoristio i doneo nadu Bugarima koja će se, nadamo se, makar prepoloviti kada istrče na travu Marakane koja će, u to smo sigurni, "goreti" za nedelju dana.

LUDOGOREC - CRVENA ZVEZDA 2:2

(Kafu 43, Kešeru 77 - Katai 48, Kanga 67)

LUDOGOREC: Stojanov, Nataniel, Saša (od 75. Kišada),  Moti, Djakov, Kafu, Minev, Plastun, Marselinjo, Vanderson, Lukoki (od 68. Kešeru).

CRVENA ZVEZDA: Kahriman, Cvetković, Rendulić, Fibel, Ibanjez, Le Talek, Donald, Srnić, Kanga, Katai (od 89. Sikimić), Mouče (od 68. Ruiz).

Foto: Telegraf.rs

Foto: Telegraf.rs

 

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

 

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs
Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jazzman

    26. jul 2016 | 22:02

    I pored jako glupog primljenog drugog gola, svaka čast za igru! I bravo za taktiku, nadam se prolasku pored 50000 navijača!

  • Sladjan

    26. jul 2016 | 21:59

    Jesam grobar, ali Tomicu grof je za tebe kralj

  • Nikola

    26. jul 2016 | 22:14

    Uvek su Bugari napadali sa ledja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA