≫ 

Isinbajeva plače, a Putin je teši: Predsedniče, odstranili su nas... (FOTO) (VIDEO)

Potresna scena u Kremlju...

  • 20
Vladimir Putin, Jelena Isinbajeva Foto: Profimedia, Sputnik

Olimpijske igre u Rio de Žaneiru imaju jednu prilično nesportsku i političku uvertiru zbog zabrane učešća nastupa pojedinim ruskim sportistima.

Ruskim sportistima koji su ranije imali problema sa dopingom neće biti dozvoljen nastup na OI, a trenutno je više od 100 njih suspendovano, uključujući atletičare, plivače, kanuiste, veslače…

Predsednik Rusije Vladimir Putin organizovao je tradicionalni prijem za 114 sportista u Kremlju uoči polaska na Olimpijske igre.

>>> PUTIN GRMI: Rusija ovo neće tolerisati, suspenzije su van zdravog razuma!

Tu je bila i jedna od najuspešnijih atletičarki Jelena Isinbajeva, koja zbog zabrane IAAF-a ne sme da nastupi u Brazilu, gde je planirala da završi karijeru.

- Odstranili su nas bez dokaza, naglo i grubo. Nisu nam ni dali šansu da se branimo i dokažemo da nismo krivi - rekla je dvostruka olimpijska prvakinja u skoku s motkom, koja se rasplakala pred Putinom.

Putin je izrazio sumnju da postoje dvostruki aršini i da se vodi politčka kampanja protiv ruskih sportista posle suspenzija sa Olimpijskih igara u Riju.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Rio baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirkoni

    27. jul 2016 | 18:51

    Kako bi im se na....o keve . Karl Luis, Džonson, Merion, Felps ... samo oni su uzeli (čitaj oteli) preko 50 medalja, hodajuće apoteke sve im da im ... i njima i njihovom "moralu".

  • miki

    28. jul 2016 | 08:49

    Rusija bi trebala, da organizuje alternativna atletska takmičenja u vrijeme olimpijskih igara, a kao lokaciju njihovog održavanja bi trebala izabrati neko mjesto na Krimu, koji se prije dvije godine vratio u sastav Rusije.

  • Drekavac

    27. jul 2016 | 18:39

    Moderni nacisti vode "razvijeni svet"...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA