≫ 

Klopa iznervirao Pogbin transfer: Liverpulov trener objasnio besmisao Junajtedovih miliona!

Nemački stručnjak je objasnio i korake koje on preduzima kada treba da dovede novog igrača

  • 2

Mančester junajted pravi potrese u svetskom fudbalu najavljenim transferom Pola Pogbe, za koji će biti izdvojeno čak 120 miliona evra.

 

Fudbalski fanatici među navijačima "đavola" zadovoljno trljaju ruke, mnogi ni ne razmišljaju da li je uopšte normalno da se toliko novca izdvoji za samo jednog igrača.

 

O tome su britanski novinari razgovarali sa menadžerom Liverpula, Jirgenom Klopom.

 

- Ako dovedete igrače za 100 miliona funti, i on se povredi, ceo plan vam propada - počeo Nemac i dodao:

 

- Kada postane normalno da se toliko plaća pojedini fudbaler, ja više neću biti u ovom poslu. Poenta igre je u sklapanju tima i zajedništvu. Tako svi shvataju u ovoj igri. Uvek želite da imate najbolje igrače, ali formiranje ekipe je neophodno da biste bili uspešni.

 

On je potom izneo svoju logiku u odlukama tokom transfer perioda.

 

- Mnogi klubovi mogu da priušte da troše novac i dovode najbolje igrače. Ja želim da radim drugačije. Radio bih drugačije sve i da imam toliki novac. Za sada ne znam ni koliko novca možemo da potrošimo jer mi niko do sada nije rekao: Ne, to ne možemo da uradimo.

 

Foto AP/Tanjug

Foto AP/Tanjug

 

- Ako trošim novac, to je zbog toga što se trudim da igradim tim, pravi tim. To je uradila Barselona. Možete da osvajate šampionate, titule, ali postoji način kako do toga stižete.

 

Na kraju, Klop je objasnio ključne korake koje preduzima pre nego što potpiše novog igrača.

 

- O njima znamo više nego što oni mogu da zamisle. Dugo radimo na skautingu, pa odlazimo na razgovore sa igračima koje smo već kompletno skenirali. Najvažnije na koji način igraju fudbal: talenat, veštine, potencijal, ali jako je važan i karakter igrača. A da li o tome možemo da skupimo sve informacije? Ne možemo.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

- Upoznam svakog potencijalnog igrača pre transfera, i onda steknem nekakav utisak o igraču kao osobi. Radili smo najbolje što smo mogli, i u klubu smo prilično sigurni da smo obavili dobar posao.

 

- Jedina šansa da dođete i ostanete u timu je vaš učinak i kako radite svoj posao. To ne znači da pokažete da ste najbolji, već da pokažete da ste najbolji za tim. Ponekad je to isto, ali ako pokazujete samo da ste najbolji, ne mora da znači da ste isto tako vredni timu - zaključio je Jirgen Klop.

 

Najvažnije vesti za 29. jul:

 

 

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA