≫ 

Bogdanović razbio Francuze: Srbija prebacila 100 poena protiv Trikolora (VIDEO)

Izabranici Saleta Đorđevića održali čas košarke francuskom timu

  • 31

Košarkaška reprezentacija Srbije uspešno je započela predolimpisjki turnir u Argentini, pošto su na otvaranju ''Super 4'' savladali Francusku rezultatom 105: 88 (25:22, 25:22, 32:24, 23:20)

Trikolori su bili ravnopravan rival samo u prvoj četvrtini, a onda su izabranici Aleksandra Đorđevića ubacili u veću brzinu i samleli protivnika. Mada vredi pomenuti da su Francuzi igrali bez Tonija Parkera koji je tokom dana dobio sina.

>>> Bogdanović zatrpao koš Francuza za poluvreme: Pogledajte svih 18 poena (VIDEO)

>>> Kada Teo asistira, saigračima ostaje samo da zakucaju (VIDEO)

Bila je ovo ukupno treća pobeda Orlova protiv Francuza u poslednjih nešto više od mesec dana. Dve su ostvarene tokom priprema za kvalifikacione turnire, a narednu priliku Orlovi će svakako imati na Olimpijskim igrama. Podsetimo, u istoj smo grupi.

Najefikasniji igrač u srpskom timu bio je Bogdan Bogdanović sa 29 poena. Jednostavno, bio je nezasutavljiv. Samo u prvom poluvremenu ubacio je 18. Raduljica je zabeležio 18. Jokić 15, Mačvan 14, a Teodosić 11. Samo Birčević nije pogađao koš Trikolora, dok Nedović nije ulazio u igru.

S druge strane, Gober je ubacio 16, De Kolo 14, a Dio i Ertel po 11. Drugi rival Orlovima biće Argentina, 31. jula od dva sata posle ponoći.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Francuska je mnogo bolje počela utakmicu i na polovini prve četvrtine imali su velikih 17:7. To su pre svega stekli zahvaljujući sjajnoj odbrani posle koje su usledile kontre De Koloa, Gobera i Diaoa. Odličan je bio i Batum koji je pogodio i jedinu trojku tokom prvih pet minuta.

Za naš tim pogađali su samo Bogdanović i Raduljica, a Orlovi su iz bonusa izašli posle samo četiri minuta igre.

Đorđević je u pravo vreme zatražio tajm-aut i Srbija je posle toga ubacila u''drugu brzinu''. Jović je pogodio 2+1, Bogdanović trojku, a Jokić je u 8. minutu iskoristio dodavanje Teodosića da zakuca za 20:20. Srbija je prvi put povela trojkom Bogdanovića na 24 sekunde pre kraja, a zatim je i Teodosić pogodio za 25:22 na kraju prve deonice.

Novom trojkom Bogadnovića, Srbija je započela drugu deonicu i na polovini iste je prvi put stekla dvocifrenu prednost (39:27). tada je Teodosić pogodio četvrtku trojku za Orlove, ali se Diao revanširao kapitenu našeg tima. Zatim je i Gober napravio očigledne korake koji nisu sankcionisani i na semaforu je stajalu 39:32.

Negde između one trojke Bogdanovića i poena Gobera, as Fenerbahčea je upisao još pet poena. Takođe, i Jokić je bio odličan, kao i Raduljica. Prvi centar je i u 16. minutu zakucao koš Francuza, ali je Želabal vratio trojkom (42:35).

Bogdanović je uspeo u 18. minutu da upiše svoj 17. poen i prekine sjajnu seriju Francuza (44:40), a već u narednom napadu Simonović je ubacio svoju prvu trojku (47:40). Isti košarkaš je dvojkom postavio konačan rezultat prvog poluvremena - 50:44.

Po dve izgubljene lopte i trojka Mačvana obeležili su početak treće četvrtine, a Jokić je Orlove odveo na +12 na ulasku u 22. minut (56:44). Samo dva minuta kasnije Srbija je vodila 61:45 jer je Mačvan pogodio najpre za tri, a zatim i za dva. Odlično je krilni centra Armanija ''izgledao'' na terenu u tom momentu.

Ertel je bio najraspoloženiji u timu Trikolora, dok su raduljica, Teo i Marković s druge strane takođe bili precizni. Dva vezana koša De Koloa vratila su Francuze u život (77:65) u finišu treće deonice. Ubacio je zatim i trojku, ali je Srbija otišla na odmor sa rezultatom 82:68, nakon što je Raduljica bio precizan.

Bogdanović je ubacio svoju petu trojku na početku poslednje deonice (ukupno 25 poena), ali je Želabal odmah vratio i nije dozvolio Srbiji da već u 32. minutu ode na +20. Na polovini poslednje četvrtine Srbija je imala vođstvo od 96:79, nakon što je Jokić iskoristio kontranapad.

Već tada je bilo jasno da će Srbija slaviti samo se čekao konačan rezultat. A on je bio 105:88.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dača гробар

    30. jul 2016 | 10:48

    Свака част кошаркашкој репрезентацији србије а и стручном штабу који су увек позитивни. Само напред и не плаши те се ово је све сасвим нормално ви сте тај тим са невероватном хемијом. Нек вам је бог у помоћи да останете здрави а остало је на вама

  • Marko Z

    30. jul 2016 | 02:34

    Divac,jeste li gledali ti i Kazins utakmicu?

  • MikiGrobarRUSSIA

    30. jul 2016 | 02:43

    gledo sam utakmicu, bio je lagan trening

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA