Baloteli: Ako bude rasizma na EP, napustiću teren

Italijanski fudbalski reprezentativac ipak se nada da neće biti ispada prema igračima crne boje kože na Evropskom prvenstvu

  • 0

U predvečerje Evropskog fudbalskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini (8. jun – 1. jul) sve su češće slutnje o rasističkim ispadima gledalaca prema igračima crne puti. Tim povodom se među poslednjima oglasio bivši kapiten engleske reprezentacije Sol Kempbel, koji je preporučio navijačima "Gordog Albiona" crne boje kože da ostanu kod kuće da se ne bi vraćali u kovčezima. Porodice engleskih reprezentativaca Tea Volkota i Aleksa Okslejda Čembrlena su odustale od puta na istok Evrope...

Logično je bilo da se pitanje o mogućem rasizmu postavi i italijanskom napadaču Mariju Baloteliju, koji je poreklom iz Gane.

– Videćemo na Evropskom prvenstvu šta će se desiti. Nadam se da rasizma neće biti. Ja ne mogu da podnesem rasističke poruke. Za mene je rasizam nerazumljiv. Ako dođe do nekog neprijatnog incidenta s tim u vezi, jednostavno ću da napustim teren i da se uputim sa stadiona. Ipak, ovo je 2012. godina. Tako nešto ne može da se desi – rekao je Baloteli.

Svež je primer brazilskog asa Roberta Karlosa u ruskom fudbalu. Dok je bio kapiten Anžija, na rasističke ispade protivničkih navijača reagovao je izlaskom s igrališta.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA