≫ 

ZA RIO SPREMNI: Srbija dokusurila Hrvate trojkama u završnici!

Srbija završila turnir na drugom mestu iza Argentine, Hrvati na trećem

  • 57

Uspešna generalka Srbije! Košarkaška reprezentacija savladala je Hrvatsku u poslednjem pripremnom meču turnira "Super 4" u argentinskom gradu Kordoba - 86:77 (16:19, 20:21, 28:20, 17:22).

Više nego osetan je bio izostanak Miloša Teodosića, ali su izabranici selektora Aleksandra Đorđevića odigrali maestralno završnicu.

Mučili su se naši sa trojkama, loš procenat je bio tokom celog meča - ali u četvrtoj četvrtini je taman proradio. Na kraju - 8/24!

Preloman momenat bio je sjajan šut Stefana Jovića sa skoro pola terena.

Najefikasniji u našem meču bili su Raduljica sa 17 poena (nepogrešiv s penala, 11/11), Bogdanović sa 13 (2/5 za tri), po 9 su postigli Nedović i Jokić. Na drugoj strani, Bojan Bogdanović je bio najbolji sa 18 poena, 14 je dodao Simon, a 12 Bilan.

Ova pobeda znači da je Srbija završila turnir na drugom mestu iza Argentine, Hrvati na trećem, a Francuzi na poslednjem.

A sada, RIO!

DVA RAZLIČITA POLUVREMENA

Očekivano je viđen borben meč, sa dosta faulova čak i u napadu, vrlo brzo su i jedni i drugi izlazili iz bonusa.

Iako nije bilo predviđeno, lakše povređeni Nedović započeo je utakmicu kao starter.

Trojkom Ukića su Hrvati najavili da će nam upravo tim oružjem praviti najveće probleme. Sa druge strane, iz 14 pokušaja u prvom poluvremenu, jedino je Bogdanović uspeo da pogodi van linije 6.75.

Tako je izabranicima Ace Petrovića bilo lako da naprave seriju 11:2, koja im je otvorila put ka održavanju prednosti. Ujedno, odbranu su fokusirali u reketu i terali naše na promašaje, a posebno su obratili pažnju na Bogdana Bogdanovića.

U drugoj deonici je Krunoslav Simon sa tri trojke otežavao posao našim momcima da potpuno istope razliku.

U trećoj četvrtini je Srbija zaigrala znatno bolje, iako je opet dozvolila seriju Hrvata 8:0.

Raduljica je sa penala topio razliku, a vođstvo vratio Birčević trojkom. Uspeli smo brzim napadima, kontrama i slobodnim bacanjima da stignemo do blage prednosti, ali je to prekinuo Bogdanović na drugoj strani.

Tu je usledila serija Hrvata, koja je ubrzo prekinuta - u samoj završnici je Nedović pogodio trojku, koju je uzvratio Bilan pod faulom. Srećom, on je bio neprecizan, a uz zvuk sirene je Nikola Jokić u stilu šutera pogodio iz velike udaljenosti.

Kao da su se dogovorili da najbolje sačuvaju za kraj, i jedni i drugi su igrali jako brzo - Kalinić je priredio sjajno zakucavanje, potom su trojkama ratovali Bogdanović i Stipčević.

U poslednjih pet minuta konačno je krenuo taj šut za tri - pogađali su i Kalinić i Marković.

Ali je dokusurio Jović, fantastično preceznim šutem sa pola terena. Zvao je Aco Petrović tajm-aut, ali posle toga su naši momci izgradili maksimalnu prednost od devet poena.

SRBIJA: Marković 7, Kalinić 7, Nedović 9, Birčević 6, Raduljica 17, Simonović 6, Bogdanović 13, Jokić 7, Štimac 5, Jović 5, Mačvan 4.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    2. avgust 2016 | 00:40

    Da li je ovaj Jović normalan?

  • Gagi

    2. avgust 2016 | 08:35

    Pa mi smo noćna mora za ove hrvate, hahahahaha.... Ima da nazovu bolest po nama, SRBIZAM!!!!

  • Sarmat/Banja Luka

    2. avgust 2016 | 07:49

    Sada ce hrvati od muke jos kojeg fasistu proglasiti blazenim...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA