≫ 

Ništa od Lige šampiona: Zvezda "pala" u produžecima! (FOTO)

Trostruki strelac za goste sjajni Vanderson, oba tima igrala u drugom poluvremenu i produžecima sa desetoricom. Strelci za crveno-bele pred 45.000 navijača Donald i Ibanjez iz penala.

Počelo je bajkovito, završilo se treskom o pod surove realnosti.

Fudbaleri Zvezde ni ove sezone neće "videti" elitno evropsko takmičenje, jer im tamo, po kvalitetu - budimo realni nije ni mesto, ali Liga Evrope i dalje je dostižna po crveno-bele.

>>> Pogledajte kako su Delije "počastile" autobus igrača Ludogoreca (VIDEO)

Srpski šampion nije uspeo da prođe u plej-of za plasman u Ligu šampiona, jer je u revanšu 3. kola kvalifikacija, nedelju dana nakon obećavajućih bugarskih 2:2, poražen od Ludogoreca pred četrdesetak hiljada navijača na našem najvećem stadionu, posle produžetaka:

Crvena zvezda - Ludogorec 2:4, 2:2 (1:2).

Ipak, ko zna kako bi se meč završio de nije bilo, najblaže rečeno nepromišljene reakcije Kange u trenucima kada su gosti imali igrača manje na terenu (Plaštun, 43), kada je, zbog udaranja Vandersona tek po završetku poluvremena, dobio direktan crveni karton i ostavio saigrače na cedilu, a ovi kasnije potonuli u poraz.

>>> KAKVA GLUPOST KANGE! Zvezdin fudbaler dobio crveni karton na poluvremenu (VIDEO)

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Kako bilo, Zvezdino ime tako će se u petak naći u "šeširu" na žrebu parova za Ligu Evrope, gde će, srpski tim, nadamo se, imati više sreće pri izvlačenju nego u što je imao kada je izvukao opasne Bugare na brazilski pogon.

Kada smo već kod Brazilaca, navijači Zvezde dobro će upamtiti ovo ime: Vanderson Kristaldo Farias.

Taj momak bio je trostruki strelac za goste!

Marselinjo i Vanderson kao tandem su potpuna eksplozija. Fudbalski Betmen i Robin! Vezivali su u čvor upadljivo krhku i veoma "tanku" odbranu našeg tima koja, najprostije rečeno, ni brzinski ni tehnički nije dorasla ofanzivi bugarskog šampiona u kojoj dominiraju sve sami Brazilci.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Zvezda je povela zahvaljujući individualnom nadahnuću Donalda - a onda je stala.

I pre, a naročito posle gola Donalda bilo je očigledno koliko su gosti spremniji, kvalitetniji i brži od crveno-belih, što su i demonstrirali kroz sijaset prilika koje su kreirali na polovini Beograđana, na kraju krajeva i kroz preokret već do kraja poluvremena u režiji još jednog brazilskog sprintera i znalca, Kafua.

Njegov gol bila je repriza onog iz Razgrada, kada je u slalomu pretrčao dvojicu igrača Zvezde, samo što je ovoga puta "duplirao" prepreke, pa je nakon prodora pored četvorice defanzivaca crveno-belih, zario loptu pod prečku!

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Igrači u zelenim dresovima tako su ubili dve muve jednim udarcem: stekli su rezultatsko preimućstvo i ugasili navijačku erupciju koja je od tada dolazila samo sa jedne strane.

Gol Ibajeza iz penala na isteku sata igre na trenutak je rasplamsao novu nadu kod Beograđana, ali je ona surovo ugašena sa dva ekspresna gola u prvom produžetku, preko neuhvatljivog Vandersona koji je za Rendulića, Ibanjeza, Cvetkovića i Fibela bio poput Mesija.

Igračima Zvezde, već tada na ivici snage, bila su potrebna dva gola za prolaz dalje, što je po svemu do tada viđenom delovalo kao "misaona imenica".

U 99. minutu usledio je konačan udarac.  "Mamba" Vanderson ponovo je ujeo za srce crveno-belu armiju navijača. Ušunjao se pred gol Kahrimana i odbitak, o stativu, sproveo u mrežu i "odsvirao" kraj utakmice, jer sve ono što se dešavalo do kraja ličilo je na otaljavanje posla i jednih i drugih dok sudija ne dune u pištaljku.

>>> HOROR PRODUŽECI: Blickrig Vandersona sa dva gola, Ibanjez će ga sanjati! (VIDEO)

Dakle, da rezimiramo: Navijačima Zvezde niko ne može da zabrani da sanjaju o Ligi šampiona, ali moraju jednom za svagda da postanu svesni da će još mnogo vode proteći Dunavom dok se "mušema" ne zatrese na "Rajku".

U situaciji u kojoj je Zvezda sada, sa ovako traljavom defanzivom iznad svega, Liga Evrope bi bila loto dobitak. Zato, za ovim porazom niko ne bi trebalo mnogo da žali, jer ono pravo za Zvezdu tek sledi.

TOK MEČA

CRVENA ZVEZDA - LUDOGOREC 2:4

(Donald 17, Ibanjez 61.p - Kafu 24, Vanderson 40, 91, 99)

CRVENA ZVEZDA: Kahriman, Cvetković, Rendulić, Fibel, Ibanjez, Le Talek (od 106. Ristić), Donald, Srnić (od 53. Vieira), Kanga, Muče (od 57. Ruiz), Katai.

LUDOGOREC: Stojanov, Minev, Plastun, Moci, Natanael, Đakov, Abel, Kešeru (od 46. Palomino), Marselinjo (od 101. Saša), Vanderson, Džonatan Kafu (od 69. Vura).

FK  Crvena Zvezda- FK Ludogorec

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

 

FK  Crvena Zvezda- FK Ludogorec Foto: Marko Todorovic

 

FK  Crvena Zvezda- FK Ludogorec

 

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

 

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • djordjevic

    2. avgust 2016 | 21:47

    Cudna šumaaaa je tooo!!! Je*i ku*vu!!!

  • Grobar

    3. avgust 2016 | 00:02

    Kad jednom shvatite da niste kao Partizan i da nikada necete da imate to sto ima Partizan, mnogo ce lakse da vam bude, samo ne znam sta treba da se desi da to shvatite. Tolike pare ulozene u vas, tolika pojacanja dovedena, a vi i dalje ne mozete 3. kolo kvalifikacija da prodjete... nemamo o cemu vise da pricamo.

  • Брат

    2. avgust 2016 | 22:48

    НЕБО СЕ ЗАТВОРИЛО .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA