≫ 

"Ovo nije Zvezda iz Barija, niko nas nije pobedio u 90 minuta"

Trener crveno-belih potpuno realno sagledao poraz od Ludogoreca

  • 88

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović na konferenciji za medije, nakon poraza od Ludogoreca i eliminacije iz trke za Ligu šampiona, govorio o razlozima neuspeha i stvarima koje bi klub morao da uradi da bi u budućnosti dobijao ovakve utakmice. 

Na pitanje da li je za klub Zvezdinog ranga 11 golova u 6 utakmica previše, Božović je imao spreman odgovor, ujedno i poentu.

- Ako mislite na klub koji je bio 1991. u Bariju, onda jeste, ali to više nije taj klub. Bez obzira na sve, nismo izgubili utakmice u 90 minuta. Nijednu. Bili smo blizu. U ligu šampiona se ide onog trenutka kada ste spremni. Mi to nismo.

>>> HOROR PRODUŽECI: Blickrig Vandersona sa dva gola, Ibanjez će ga sanjati! (VIDEO)

Grof je potpuno realno sagledao sve ono što se dešavalo na "Marakani" u utorak uveče, a što je sabrao u jedan, opšti utisak - Ludogorec je bolji tim od Zvezde.

- Objektivno, dali smo prvi gol i izgledalo je po tome da smo dobro otvorili, ali Ludogorec je sve vreme bio bolji. Danas smo protiv sebe imali jako kvalitetnog protivnika. Mislim da Ludogorec zasluženo ide dalje. Borili smo se, mojim igračima nemam šta da zamerim.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Pad koncentracije, kao u Razgradu kod drugog gola, dogodio se i u Beogradu, i to kada igre nije ni bilo. U pitanju je Kangin nepromišljen potez.

- Dešava se... Zato je fudbal tako interesantan. U jednom trenutku se radujete igraču više, u sledećem ga nemate. Ne bih svaljivao krivicu na njega (Kangu), jer smo imali egal sa njima u nastavku, ali danas nismo mogli više.

Kako je igračima?

- Vrlo teško... Sigurno da im nije svejedno, ali bez obzira na sve moramo da se fokusiramo na Lučane, pa narednog rivala u Ligi Evrope i da se nadamo da će mo imati sreće. Ne treba žaliti sada. Šta je bilo, bilo je, treba živeti dalje...

Trener crveno-belih smatra da je gol koji su gosti postigli na početku produžetka bio presudan za krajnji ishod, ali je i primetio sledeće:

- Mučili smo se i tako i tako da izjednačimo. Presudilo je i to što su dosta uigraniji od nas, duže su zajedno, rade plansku selekciju.

Vanderson?

- Znali smo za njega, nismo večeras uspeli da ga zaustavimo.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Zvezda je, ipak, pokazala da može ravnopravno da se nosi sa ekipama kao što je Ludogorec, ali šta je potrebno da uradi da bi dobila ovakve mečeve?

- Znate kako, klub mora da sačuva ekipu, da radi dodatnu selekciju, da priprema ekipu... Meni je žao što smo dali ljudima (navijačima) lažnu nadu. Objektivno, bilo je teško sakupiti igrače za mesec dana i reći "ući ćemo u Ligu šampiona", mada je bilo mnogo lepo biti akter ovakve jedne utakmice. Nadam se da ćemo imati dovoljno mudrosti i strpljena da sačuvamo atmosferu, jer ovde se uvek desi neki "istorijski poraz" koji sve ruši.

Koliko je Zvezda daleko od Lige šampiona, bilo je jedno od pitanja za trenera Zvezde.

- Nije mnogo, ali Zvezda bi morala da počne jedne pripreme sa oformljenim timom, a ne da nekoga dovodimo nedelju dana pred početak, nekog deset dana pre, nekog dve nedelje pre početka takmičenja. Slušam kritike da smo dali pare za ove igrače, ali ovi igrači još nisu dobili "žutu banku". Vidim, priča se "nagrdismo Srbiju, nagrdismo radnike", što nije istina. Za ove igrače nismo platili obeštećenje, dolaze za platu. Istina, država pomaže Partizanu i Zvezdi, ali sve što imamo je od prodaje igrača i od naše zarade.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Donald i Kanga, zbog suspenzija, propuštaju sledeći meč u Evropi.

- Dok ima šanse, čovek mora biti optimista. Igraće neko drugi.

Božović je takođe rekao da "nije video da se Kanga izvinjavao saigračima zbog svoje gluposti".

- Nisam video da se izvinjavao, ali sigurno mu nije lako...

Razlika u fizičkoj pripremi igrača dva tima bila je posebno evidentna u produžecima.

- Verovatno ima i toga. Mi smo počeli pripreme četiri nedelje pre utakmica i ne postoji taj koji može dovesti ekipu na taj nivo fizičke pripreme, ali mislim da je više u pitanju naša neuigranost i neisuskustvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • wrtikappa

    3. avgust 2016 | 00:43

    Sledeci puta izvedi tim bez golmana i odbrane,sanse ce biti mnogo bolje.Nisu ti ni za FK Lovcen!

  • Prvo skoči pa reci hop

    3. avgust 2016 | 00:45

    Gde su sad svi oni koji su do juče pričali ,ma lagano ćemo mi protiv njih , nismo mi partizan pa da nas izbace, duplo smo bolja ekipa,3:0 za nas...Nista nisu pokazali ludogorec je duplo bolji bio večeras...

  • Dr za rock and roll

    3. avgust 2016 | 00:42

    IDEMO DALJE...... Kao i zivot. A sad domaca titula i po koji euro u eu- ZVEZDAAAAA I GLAVU GORE BREEE !!! Niko nema sta zvezda imade, sever ce da gori opet!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA