Da li ste znali da Novaka očekuje specifičan sistem turnira u Riju?

Naravno, ova pravila će ga ''zakačiti'' ukoliko bude igrao finale

  • 2

Osim što je dobio teškog protivnika na početku turnira u Riju, velika verovatnoća je da će se Novak Đoković na Olimpijskim igrama susresti sa specifičnim pravilima na koje do sada nije nailazio.

Žreb za prvo kolo mu je dodelio Huana Martina Del Potra, u četvrtfinalu bi mogao da igra protiv Conge, a u polufinalu protiv Rafaela Nadala. I svi ti eventualni mečevi će se igrati u dva dobijena seta.

>>> Novak protiv Del Potra na startu OI, brutalan žreb za Troickog!

Gledajući formu i suvi Novakov kvalitet, za očekivati je da Srbina gledamo u finalu olimpijskog turnira. A tamo će ga sačekati to specifično pravilo s kojim se nije susretao.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Naime, finale na OI se igra u tri dobijena seta i Đoković je za vrlo kratko vreme morati da se ''prešalta'' u glavi. Pre svega, jer nikada nije prelazi sa dva na tri seta.

>>> Može Nadal, a može i Pekar: Najteži i najlakši put za Novaka do finala OI!

Na OI 2008. godine je ispao u polufinalu i osovjio bronzanu medalju, a i četiri godine kasnije je svoje učešće završio na korak od finala. Tada je u borbi za treće mesto poražen upravo od svog prvog protivnika u Riju - Del Potra.

Rio baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    5. avgust 2016 | 23:00

    A da li to pravilo vazi samo za Novaka ili i za druge igrace

  • pedja

    6. avgust 2016 | 11:18

    ako neko zna da se adaptira na tu promenu to je upravo nole koji je na isti nacin i osvojio masters u Majamiju 2007 kada se isti samo u finalu igrao u 3 seta. tako da nije ovo nista novo toliko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA